Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

eTwinning Jigsaw Planet Nasıl Kullanılır? | Online Puzzle-Yapboz Oluşturma

 

Online olarak puzzle ve yapboz oluşturmak artık mümkün. eTwinning  projelerinde kullanılan ve web2 araçları yazımızda bugünkü konumuz online puzzle oluşturma uygulaması jigsaw Planet.

eTwinning Jigsaw Planet Nasıl Kullanılır? | Online Puzzle-Yapboz Oluşturma

Web2.0 Araçları

 Yine kanalda paylaştığım Logo ve afiş uygulaması olan "Canva" uygulamasını kullanmak isterseniz burayatıklayabilirsiniz.

Online olarak web2 araçlarından bitmoji ile avatar oluşturmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Oluşturmuş olduğunuz avatarları istediğiniz yerde konuşturmak veya istediğiniz resimleri seslendirme isterseniz chatterpix uygulamasını inceleyebilirsiniz. 

Online olarak sanal pano oluşturmak isterseniz de sizi patletuygulaması ile baş başa bırakıyorum.


eTwinning projeleri kolaylaştıkça web2 araçları çeşitlendikçe öğrencilerin ilgilerini çekmek için alternatifler de çoğalmaktadır. Proje çalışmalarına çocukları eklerken özellikle web2 araçları seçiminde dikkatli olmamız gerekiyor. Hem çocuklarımızın web2 araçları kullanımını daha kolaylaştırmak için hem de projemize uygun web 2 araçları ile çalışmalar gerçekleştirmek için uygulama seçimi konusunda dikkatli olmamız gerekiyor.

Ayrıca proje sürecinde en önemli etkenlerden biri öğrencilerimizin aktif katılımıdır. Yine bu etkeni uygulamaya geçirmek için tüm öğrencilerin katılım sağlayabileceği web2 araçlarını kullanmak bizler için öncelik hale gelmiştir.  Ben de bugünkü yazının içeriğinde tam da sizlere uygun bir webik aracından bahsettim.  Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz ile birlikte ortak bir şekilde yapboz hazırlayabilecek siniz ve online telefon bilgisayar ve tabletler üzerinden erişim sağlayarak hep birlikte etkileşim sağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki videomda jigsaw Planet bile online yapboz yapımından bahsettim nasıl kullanıldığını anlattım ve nasıl ortak ürün çıkarmak için paylaşmamız gerektiğinden bahsettim Yine Herhangi bir sorunuz olursa yorum olarak bana yazabilirsiniz anında cevap vermeye çalışacağım.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Merhaba e twinninngde ortak ürün olarak jigsaw puzzle yaptık ancak tek mail tek şifre ile tüm kullanıcılar girip 2 3 parça puzzle yerleştirdi acaba bu şekilde ortak ürün sayılıyor mu. Yoksa davet isteği gönderilip o şekilde yapılınca mı ortak ürün oluyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortak ürün sayılmayabilir hocam çünkü her bir kişinin kendi girip kendi tamamlaması lazım. Mesela bir şiir çalışması.. her dizeyi biri söylerse ortak ürün olur.

      Sil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...