Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Etwinning Padlet Nasıl Kullanılır? | Sanal Pano Oluşturma

 

Uzaktan eğitim başladığı günden itibaren hızlı bir şekilde popüler hale gelen patled uygulamasından bahsedeceğim.  Padlet  uygulamasının kullanımı çok ama çok basit ve okulda bulunmanıza gerek kalmadan öğrencileriniz ile birlikte  pano oluşturabilirsiniz.

 

Etwinning Padlet Nasıl Kullanılır? | Sanal Pano Oluşturma

Normalde okulda bulunduğunuz zamanlarda öğrencilerimiz ile yaptığımız etkinlikleri panolara yerleştiriyoruz ve okuldaki bulunan tüm bireyler bundan faydalansın diye yaptığımız çalışmaları sergiliyoruz.  Ancak pandeminin de gündeme gelmesi ve okulların uzaktan eğitime geçmesi yüzünden pano çalışmaları yarıda kaldı.  Web 2 aracı olan padlet kendini bu zamanda göstererek sanal pano uygulamasını hayata geçirdi.

Sanal pano uygulaması Web2.0 aracı padlet kullanımı çok ama çok basit olması sayesinde öğretmenler tarafından çok tercih edilmektedir. Kullanım aşamasında bize 5-6 farklı türde şablon sunarak sanal pano oluşturmanızı sağlıyor.  İsterseniz harita özelliği ile katılımcıların harita üzerinde yerlerini belirttikleri bir pano oluşturabilir isterseniz duvar şeklinde bir pano oluşturarak bireylerin kendi içeriklerini eklemelerini isteyebilirsiniz,  ya da farklı görsel bağlantı video içeriklerinizi tek bir panoya yerleştirebilirsiniz.  Saydığım bu mükemmel özellikler hepsi ücretsiz ve bunları yapabileceğiniz mükemmel adres ise  padlet uygulaması.

Öğretmen çocuk YouTube kanalında padlet kullanımına dair bir video hazırladım ve çok basit bir şekilde anlatımını yaptım.  Sizler de videomu izleyerek çok rahat bir şekilde padlet kullanabilir etwinning projelerinizde twinspace sayfalarınızda rahatça  ekleyebilirsiniz.  Böylece uzakta bile olsanız tüm ekibinizle ortak bir ürün çıkartabilirsiniz.

 Aşağıdaki videoyu izleyerek Sizlerde web 2 aracı olan uygulamamızı rahatça öğrenebilir ve sanal pano oluşturabilirsiniz.

 

 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...