Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

İngilizce 5.Sınıf Jeopardy Oyunları Tüm Üniteler | Öğretmen Çocuk

Jeopardy oyunları son zamanlarda öğretmenler arasında popüler olmaya devam ediyor. Bu sayfada 5.Sınıf Jeopardy oyunlarını bulabilirsiniz. 5.Sınıf 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.Ünite Jeopardy Oyunları sizleri bekliyor.Özellikle son zamanlarda uzaktan eğitimin yaygınlaşması öğretmenleri sanal ortamda arayışa sürükledi. İngilizceyi eğlenceli şekilde nasıl öğretebiliriz diye. Özellikle Eba üzerinden ya da Zoom üzerinden İngilizce oyunlarını oynatmak en çok arananlar listesine girdi ve kademeli olarak açılan okullarda kelime öğrenimini kalıcı hale getirmek önemli bir hedef haline geldi. 

 

5.SINIF JEOPARDY OYUNLARI


 Bende bu kolaylığı ingilizce öğretmenlerimize sağlamak için jeopardy oyunlarını hazırlamaya ve ingilizce öğretmenleri ile paylaşmaya devam ediyorum. Jeopardy oyunlarında bir çok kez taslak olarak kullandığım sürümler mevcut. Bu sürümler üzerinden emeği çok fazla olan öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu yazımda İngilizce 5.Sınıf Jeopardy oyunlarını indirmenizi sağlayacak bağlantılara ulaşabileceksiniz.


  

5.Sınıf  Jeopardy Oyunları


 5.Sınıflar ortaokulumuzun yeni misafirleri ve misafirlerimizi beslemek onları en güzel şekilde ağırlamak bizim için özellikle ingilizce öğretmenlerimiz için büyük amaç haline geldi. Temelden ingilizceyi 5.sınıf öğrencilerimize sevdirirsek ilerleyen senelerde bunların meyvelerini çok rahat bir şekilde toplayabiliriz. Aslında uzaktan eğitim sürecinde ingilizce için de çok büyük avantajlara sahibiz. Branş dalında sosyal medya ve daha bir çok alternatik kaynaklar ile en geniş materyal ağına sahip dallardan biriyiz. Benim de bir çok alanda özendiğim hocalarımın başında şu an adını bilmeyenin kalmadığı hocamız Ezel Ballı. 

Jeopardy oyunları için 5.sınıflar ile devam ediyoruz. Ünite sonlarında öğrencilerimizi eğlendirmek adına ve kelime öğrenimini kalıcı hale getirmek için jeopardy 5.sınıf oyunları çok etkli oluyor. Uzaktan eğitim sürecinde de bir çok kez kullandım ve şu an uzaktan eğitim kırsal okullar için son buldu ve yüz yüze eğitim sürecinde de her zaman kullandım ve kullanmaya devam edeceğim.




 

İngilizce sınavların özellikle LGS için bahsetmek istersek kelimenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Özellikle kelime öğrenimi de öğrenciler için en sıkıcı durumlardan biri. Bizler de bunları kırmak için farklı arayışlara girdik ve benim kurtatıcım Jeopardy oldu.


 5.Sınıf Jeopardy Oyunları İndir (Okumadan Sakın İndirmeyiniz) 


Hiç hızımızı kesmeden 5.Sınıf Jeopardy Oyunları indirmeniz için en altta bağlantıları bırakıyorum. Yazının içeriğini mutlaka okuyalım. Önemli noktalardan bahsettim.

Videoda bir kaç önemli noktadan bahsettim ayrıca bazı öğretmen arkadaşlarım Jeopardy oyununu nasıl  oynandığını ve nereden indirildiğini bilemiyor. O nedenle sizler için bir video hazırladım mutlaka izleyiniz.


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 Ayrıca indirme yaptığı zaman Arşiv dosyasını çıkartırken bazı öğretmen arkadaşlarımız "Arşiv Hatalı/Hasarlı" Hatasını almaktadırlar. Bunun çözümü için tek yapmanız gereken .".Zip Opener" programını indirmeniz. Ayrıca bu yazımızı okuduktan sonra indirme işlemini yaparsanız sizler için daha sağlıklı olacaktır.


Jeopardy Oyunu İndirmek İçin Yapmam Gerekenler


 
Eğer öğretmen arkadaşlarımızdan veya sitemizi ziyaret edenlerden , başkalarının da yaptığınız eğitici materyaller var ise sizlerde “iletişim” kısmından bizlere iletebilirsiniz. Bizlerde sitemizden sizlerin adıyla paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım! Sizlerden ufak bir isteğimiz olarak yukarıdaki videoyu izlemeniz. Çünkü bazı öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz Jeopardy oyununu bilgisayarlarına indirkten sonra bir kaç hata ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Videoda tek bir hata almadan nasıl jeopardy oyunu indirilir ve nasıl açılır konusunu paylaştım.


5.SINIF JEOPARDY OYUNLARI İNDİR


5.SINIF 1.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 2.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 3.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 4.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 5.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 6.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 7.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 8.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 9.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

5.SINIF 10.ÜNİTE JEOPARDY  İNDİR

 

 

 NOT: Müfredat ile uyumlu şekilde gidiyorum. Üniteler bittikçe bağlantılar aktif olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. ççok teşekkür ederim hocam,emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ediyorum. bu güzel yorum için ben teşekkür ederim

      Sil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...