Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

İngilizce 8.Sınıf Jeopardy Oyunları Tüm Üniteler | Öğretmen Çocuk

  

Herkese merhaba değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler. Bu yazımızda sizlere 8.Sınıf Jeopardy oyunlarını indirebilmeniz için bağlantılar bırakacağım. İngilizce 8.Sınıf 1.Ünite,2,3,4,5,6,7,8,9 ve 10.Ünite jeopardy oyunları sizleri bekliyor. Ne var bu bağlantılarda, derslerimizin bir numaralı oyunu Jeopardy oyununu 8.Sınıflar için de hazırladık. 8.Sınıf  Ünite Ünite Jeopardy Oyunu İndirmek için gerekli hazırlıkları tamamladık. 

Ayrıca 8.sınıflar ile sınırlı kalmayıp site içerinde tüm kademelerin Jeopardy oyunlarını bulabileceksiniz. Böylelikle hangi sınıf için Jeopardy Oyunu İndirmek istiyorsanız tüm ünitelerin bağlantılarını tek bir bağlantıdayani tek bir kategori altında toplayacağız. Böylece Jeopardy oyunu indirmek çok daha basit bir hal alacak. Ayrıca bu sayfadaki yazımızda bazı öğretmen arkadaşlarımız için "Jeopardy Nasıl Hazırlanır" başlıklı yazımızla da yardımcı olmaya çalıştık.


8.Sınıf Jeopardy Oyunları


Şu an bu yazımızı okuyorsanız;

Gerçekten öğrencilerimizin motivasyonu ve başarısı için çabalayan ve araştıran bir öğretmen olduğunuzu söyleyebiliriz.


Bu yazımda ayrıca Jeopardy oyununu kendi hazırlayıp sınıfında kendi oynatmak isteyen öğretmen arkadaşlarım içinde yazımı görebilirsiniz. Eğer jeopardy oyununu hazırlamak istiyorsanız tek yapmanız gereken 3 dakika şu yazımızı okumanız;


JEOPARDY NASIL HAZIRLANIR?


Sevgili arkadaşlarım, oyunu hazırlamak çok ama çok basit. Sizler de kendi kelimelerinizi öğrencilere sormak istiyorsanız tek yapmanız gereken sitemizden indirmiş olduğunuz oyunu .Rar dosyasından çıkarmalısınız. .Rar dosyaları ile ilgili yazımız için sizi böyle alayım;

 

 

 
Yazımızı okuduysanız kaldığımız yerden devam edebiliriz. Şimdi .Rar dosyasını açtınız ve klasöre çıkardınız. İçindeki dosyalardan "Settings" isimli belgeyi açtığınız da size düzenleme imkanı veren kelimeleri istediğiniz kelimeler ile değiştirip kaydedebilirsiniz. Eğer sorunuz olursa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. 


 
8.SINIF JEOPARDY OYUNU

 

Jeopardy Oyunu Nedir?


Jeopardy oyunu İngilizce öğretmenlerimiz için kelime öğretiminde olmazsa olmazlardan tamamen eğlence içerikli kelime oyunudur. En az 2 gruplu olup yarışma şeklinde tüm sınıfın katılımını sağlamakta aktif rol alan Jeopardy oyununu akıllı tahtalarımızda ya da bilgisayarlarımızda kolaylık ve tamamen ücretsiz şekilde çalıştırabilirsiniz.


Jeopardy Oyununu Nasıl Oynatırım?


Tamamen ücretsiz oyun olan İngilizce Jeopardy oyununu okullarımızın akıllı tahtalarında ya da kişisel bilgisayarlarımızdan oynatabilirsiniz. İsterseniz sınıfı 2 gruba ayırın isterseniz 3 gruba ya da 4 gruba. Kelimeler tamamen yeni kitaplara uygun ve güncellenmiştir.

Jeopardy Oyununun nasıl oynatıldığını ve Jeopardy oyununun nasıl indirildiğini görmek isterseniz  sizler için hazırladığım videoyu öncelikle izlemenizi tavsiye ederim.

İngilizce dersinde bazı öğretmen arkadaşlarım ve grubumuzdaki ingilizce öğretmeni arkadaşlarımız jeopardy oyununu indirtikten sonra akıllı tahtada açılmıyor dediler. Bunun üzerine bir açıklama yapma gereği duydum. Jeopardy oyunu kesinlikle çok düşük bir boyutu olduğu için tüm kullanıcılar tarafından kolaylıkla indirilebiliyor.

Jeopardy indirme linkini size vermiştim. Linke tıkladınız ve bilgisayarımıza jeopardy oyunu indirme işlemi tamamlandı fakat doyamız .rar olarak indi. Şimdi jeopardy oyununu akıllı tahtada açmak için ilk yapmanız gereken masaüstünde yeni bir klasör açmanız. Yeni klasörü açtık mı? Açtık. O halde devam ediyoruz. Az önce indirmiş olduğunuz .rar dosyasında 3 adet dosya göreceksiniz." bunlardan biri *mutluka okuyunuz* adlı dosya, ikincisi "jeopardy oyunu" üçüncüsü de *settings* dosyası. Bu üç dosyayı oradan alıyorsunuz ve masaüstünde açmış olduğumuz yeni klasöre atıyorsunuz. Şimdi rahatlıkla Jeopardy oyunumuzu açabilir ve tüm sınıf harika bir yarışmaya girebilirsiniz.


5.Sınıf,6.Sınıf,7.Sınıf,8.Sınıf Jeopardy Oyunları



Bazı ingilizce öğretmen dostlarımın benden bir ricası oldu. Biz kendimiz nasıl Jeopardy oyunu hazırlarız diye. Hemen iki cümlemleyle "Jeopardy oyunu nasıl yapılır" açıklayacağım. İndirmiş olduğunuz rar dosyasına giriniz. Orada "settings" adında bir dosya olacak. Girdiğinizde 2 dakika bir göz atarsanız anında anlayacaksınız "jeopardy nasıl yapılır" diye. Oradaki kelimeleri kendinize göre değiştirin ve hemen altılarına türkçlerini yazın. Bu kadar basit

 

Videoyu izlemeden indirmeyiniz!

 

Videoda bir kaç önemli noktadan bahsettim ayrıca bazı öğretmen arkadaşlarım Jeopardy oyununu nasıl  oynandığını ve nereden indirildiğini bilemiyor. O nedenle sizler için bir video hazırladım mutlaka izleyiniz.


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 
Eğer öğretmen arkadaşlarımızdan veya sitemizi ziyaret edenlerden , başkalarının da yaptığınız eğitici materyaller var ise sizlerde “iletişim” kısmından bizlere iletebilirsiniz. Bizlerde sitemizden sizlerin adıyla paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım! Sizlerden ufak bir isteğimiz olarak yukarıdaki videoyu izlemeniz. Çünkü bazı öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz Jeopardy oyununu bilgisayarlarına indirkten sonra bir kaç hata ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Videoda tek bir hata almadan nasıl jeopardy oyunu indirilir ve nasıl açılır konusunu paylaştım.





8.Sınıf 1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10. Ünite Jeopardy Oyunu



Tek yapmanız gereken hangi üniteyi indirmek isterseniz üstüne tıklamanız. Açılan sayfada sağ üstteki indirme simgesine tıklayınız.
 

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ben jeopardy oyununu nereden indereceğimi bulamadım hiçbir link falan da yok ne yapablirim.hep indir yazan yerlere tıklıyorum fakat yine tıkladığımda aynısı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi üniteyi isterseniz üstüne tıklayınca sizi yönlendirmesi gerekiyor. Öğretmen çocuk instagram adresinden iletişime geçiniz eğer olmazsa.

      Sil
  2. Merhaba hocam
    jeopardy oyununu arçelik pardus akıllı tahtada kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE EMEKLERİNİZE SAĞLIK HOCAM. BEN DE BÖYLE BAŞINA GEÇİP FAYDALI KAYNAKLAR HAZIRLAMAK İSTİYORUM AMA BİR TÜRLÜ BECEREMİYORUM. İNŞAALLAH BİR GÜN PAYLAŞIRIM BEN DE....SAĞ OLUN

    YanıtlaSil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...