Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

.Rar ve .Zip Dosyaları Nasıl Açılır?

Herkese tekrardan merhaba sevgili arkadaşlar.  Biliyorsunuz ki günümüz teknoloji dünyasında yeni bir zaman yeni bir program yeni bir uygulama çıkıyor ve her yeni bir uygulamada kendi dosyasını açmak için yeni ufka yelken açarak kendini kanıtlamış bir program tavsiyesinde bulunuyor. Yazacağım ayrıntılı bir yazıyla sizlere kolaylık sağlamasına katkıda bulunmak istiyorum. Şu anda tüm etrafımızı saran yüksek boyutlu dosyaları ortadan kaldırmadan sıkıştırmak için .Rar ve .Zip programları indirmenin başlıca yönteminden bashedeceğim.  Öğretmen çocuk ailesi olarak içerik uygulama yazımı sayesinde arşivli dosyalar olan  ".Zip dosyalarını nasıl açarız?" ve ".Rar dosyalarını nasıl açarız?" sorularına yanıt aramaya çalışacağız.

 

.Rar ve .Zip Dosyaları Nasıl Açılır?

.rar ve .zip Nedir?


.Zip Dosyaları

Yeni çağın vazgeçilmezi olan bilgisayarlarımızda var olan gereğinden fazla büyük boyutlu dosyaları internete yükleme yaparken , can dostumuz olan bir arkadaşımızın cihazına atarken ya da  bir cihazdan bir cihaza aktarırken var olan  internet probleminden dolayı yüksek  boyutlu dosyalarda zorluk çekebiliyoruz. İşte bu durumlarda teknoloji dünyası bilgisayar kullanıcılarına kolaylık sağlayacak dosya sıkıştırma ve dosyaları küçültme işlemleri için programlar sunuyor. Biz değerli ve bir o kadar da hevesli teknoloji çılgınları sevinderecek programlardan biri de yüksek boyutlu dosyalarımızı internete yüklemek için sıkıştırmaya yarayan,  Zip programı.

 


Yazımızın temel taşı olan  .Zip programının en faydalı avantajlarından biri siz değerli teknoloji dünyası üyeleri için  ücretsiz olması ve herhangi bir kayıt gerektirmemesidir. Ayrıca tüm kullanıcıların rahatça kullanabilmeleri için açık kaynak dosyası olması bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi pahalı cihazları olan dünya çapındaki tüm kullanıcılarına büyük boyutlu dosyalarıma sıkıştırmaları için büyük avantaj sağlıyor. Sizi şaşırtacak ama program boyutu sadece 1 MB olan  Zip programı bu konudada kullanıcılarına değerli bir kolaylık sağlıyor ve windows’un tüm sürümleri ile birlikte gerçekten çok önemli bir işlevi olan  Zip dosyasını sizlere sunuyor.  Günümüz dünyasında binlerce website, blogger ve sayfa sahipleri, bu program sayesinde depoloma konusundaki endişelerini yarı yarıya düşürüyor. Ben de düşündüm ve taşındım, sizlere değerli eğitim camiası üyelerine  sınıfları fazla zorlayan zip dosyalarımızı açmak için gerekli olan programı ve nasıl kullanılacağını bu içeriğimde paylaşmaya karar verdim.Bu yazıyı paylaşmamın diğer tatlı bir gayesi dewebsitemde yüklemiş olduğum tüm dosyalar .Zip ya da .rar dosyalar olarak bulunduğundan bazı kullanıcılarımız açmakta zorlanıyorlar. Bu sorunlar ile uğraşmak istemeyen internet kullanıcıları için eğitim amaçlı yazdığım bu yazıyla kolaylık sağlamak istedim. Şimdi de sizlere böylesi nimet bir programın cihazlarda  .Rar ve .Zip adıyla geçtiği dosyalarını açmak için yapmanız gerekenleri maddeler halinde açıklamak isterim.




.Zip Programının Özellikleri


  • Açık kaynaklı bir yazılımdır.
  • Ücretsizdir ve kayıt gerektirmez.
  • 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP and WIM uzantılı program dosyalarını açma ve küçük kolaylıklar sağlama için sıkıştırm özelliğine sahip.
  • Tüm cihalarımızda yüklü olmaları muhtemel Windows 10, Windows 8, Win 7 , Windows Vista ve Windows Xp ile uyumludur.





Winrar Nedir?

Bir de diğer program ile devam ediyoruz ;

Gereğinden fazla yer kaplayan yüksek boyutları dosyaları açmak için ayrıca winrar programı mevcuttur ve bahsi geçen WinRar programı ile .Rar dosyalarını açabilir veya yüksek boyutlu dosyaları sıkıştırabilirsiniz. Ardından  isterseniz kendi sitelerinizde yükleyebilir kullanıcılarınıza kolaylık sağlayabilirsiniz  ve onların bir hayır dualarını alabilirsiniz. Yine  isterseniz hunharca depolaması snırılarını zorlayan dosyalarınızı .Rar dosyası olarak arkadaşlarınıza daha kısa sürede aktarabilirsiniz.
 


 .Rar Programının Özellikleri


  • .Rar dosyalarını arşivden çıkarmaya yarar.
  • 40 günlük deneme sürümü mevcuttur.
  • Anlatımını yaptığım programın çalıştırtığı ve desteklediği formatlar RAR, ZIP, CAB, ARJ, LZH, TAR, GZip, UUE, ISO, BZIP2, Z and 7-Zip dosyalarıdır.




Zip ve Rar Programını İndirme

Muhteşem özelliklerinden bahsetmiş olduğumuz bu minik ama işlevli programlarımın indirme işlemleri için yapmanız gerekenlerden bahsetme vakti geldi.  İnternet dünyasının olmazsa olmazı  yasal konular gereği sizlere cihazlarınıza direk indirme bağlantılarını vermiyoruz ama sadece iki saniyenizi alacak bir yöntem söylüyoruz. Değerli amcamız olan  Google arama motoruna Zip programı veya bir Rar yazarsınız anında karşınıza resmi siteler  gelecektir ve cihazlarınıza indirme ve yükleme işlemler hayatınızdan  en fazla beş saniye alacaktır. Kendinize iyi bakın umarım yazımı beğenmişsinizdir. teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum.



Sitemizdeki Jeopardy Oyunaları Nasıl Açılır?

Biliyorsunuz ki web sitemizde binbir emek ve özveriyle hazırladığım öğrencilerin kelime gelişimini desteklemek amacıyla derslerde vazgeçilmezin olan Jeopardy oyunları mevcuttur. Elbette bir program bir diğer programa her zaman ihtiyaç duyar ve şu anki konumda Jeopardy oyunlarını açmanız için gereken RAR ve ZİP programlarını sizlere yukarıda anlattı. Gelelim anlattığım programlar sayesinde  Jeopary oyunu nasıl açılır bir hata verirse nasıl çözülür bununla ilgili adımları yazmaya;


  • Öncelikle istediğiniz Jeopardy oyununu sitemizden indirinz
  • İndirdiğiniz Jeopardy oyunu .Rar dosyası ile ya da. Zip dosyası ile arşivlenmiştir.
  • Ekranda karşınıza çıkması gereken oyun dosyaları açmanız için bilgisayarınızda .Rar ve .Zip programları olması gerekiyor ki bununla ilgili ayrıntılı anlatım yukarıda mevcuttur.


     Binbir heyecanla indirmiş olduğunuz .rar ve .zip uyumlu jeopardy dosyasını açınız ve içindeki görmüç olduğunuz 3 adet dosyayı arşivden masüstüne çıkartınız. Bu durumda hiçbir hata durumu söz konusu değildir. Daha fazla yardım için İLETİŞİM sayfamızdan bizlere yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. İyi günler sayın ziyaretçimiz. Rar ve Zip dosyalarını açmak için telefonlarda uygulamalar mevcuttur ancak flash player Oyunlarını açmak için destek yoktur. Oyun pc üzerinden oynanıyor saygılarımla öğretmen Çocuk

      Sil
  2. sanki bilgisayarda çok oluyor



    YanıtlaSil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...