Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Chatterpix Nasıl Kullanılır? | Avatarları Seslendirme

 

Geldik kullanmasından en çok zevk aldığım Web2 araçlarından olan Chatterpix.  “Chatterpix” uygulaması sayesinde oluşturduğumuz bir avatarı veya görsel olarak var olan herhangi bir şeyi konuşturma şansına sahipsiniz.Hem de kendi ses kaydınızla.

Bu mükemmel uygulamayı ilk defa sosyal medya üzerinde gördüm ve  dedim ki nasıl bunu konuştuğuna biliyorlar? hangi uygulama üzerinden avatarlar konuşuyor? bu soruları aradım ve ardından cevabı buldum. Kullanmaktan çok zevk aldım ve hala da projelerinde aktif olarak kullanmaya devam ediyorum.


 
resimleri konuşturma

 

Etwinning projeleri hazırlanırken çocuklarımızın yüzlerinin görünmesinden biraz çekiniyoruz E-güvenlik yani “E-safety” ilkelerinden biri olduğu için çocuklarımızın yüzlerinin görünmesini engellemek adına bizde daha önce anlatımını yaptığım bitmoji uygulaması üzerinden Avatar oluşturup chatterpix üzerinden de bu avatarı konuşturuyoruz.  Böylece öğrencilerimizin yüzlerini izleyebiliyoruz ve onların istediği avatarları yine onların kendi sesleriyle konuşturuyoruz.  Böylece hem öğrenciler çok zevk alıyor ve çok eğleniyorlar hem de daha verimli bir ürün ortaya çıkıyor. Hatta bir ürün ortaya çıkarmaktan ziyade bir oyun haline gelen chatterpix artık elimizin altında ve kullanımı çok basit.

 

Uygulamayı indirmeniz için tek yapmanız gereken telefonlarınızda ki Store uygulamalarına giriş yapmaktır.  web2 araçları olarak hayatımıza giren chatterpix çok rahat bir şekilde görselleri  konuşturuyor. Sadece etwinning projeleri için değil derslerde kullanabileceğimiz bir etkinlik üzerinde bile chatterpix rahatça  uygulayabiliriz. interaktif çalışma kağıtları üzerine ekleyebiliriz. özellikle Instagram gönderilerin de çokça kendine yer alan bu uygulama bir çok takipçiyi çok ciddi bir şekilde etkiliyor ve bu daha etkinlik sahiplerini çok mutlu ediyor.

 

Chatterpix Nasıl Kullanılır? | Avatarları Seslendirme

Hadi  öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hazırladığım YouTube kanalındaki bu videoyu izleyelim ve basit kullanımını hep beraber öğrenip ortaya mükemmel bir ürün çıkarmaya çalışalım .İyi seyirler görüşmek üzere.

 

 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bende e twinning projesindeyim

    YanıtlaSil
  2. Konusturdugumuz avatarı nasıl paylasabiliriz paylaşabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi, uygulama içinde kaydet butonuyla kayıt edebilirsiniz.

      Sil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...