Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

eTwinning Rozetleri Nasıl Alınır? Rozetlerin Anlamları

eTwinning projelerinde en çok sorulan sorulardan biri de eTwinning  rozetleri nasıl alınır? Ve etwinning rozetlerinin anlamları... Şimdi hep birlikte bu yazımda öğreneceğiz. İlk başlarda bu konu hakkında benim de bilgim yoktu. Ancak bu ufak bir araştırma yaparak bu rozetlerin ne anlama geldiğini öğrendim ve şimdi sizlere aktarıyorum. 

eTwinning Rozetleri




















eTwinning Sertifika Nasıl Alınır ? 

Öncelikle eTwinning projelerinde ilk defa yer alıyorsanız ya da eTwinning kalite etiketleri hakkında az bilgiye sahipseniz aşağıdaki yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.  Özellikle kalite etiketi kriterlerinde ufak ayrıntılar mevcut ve bu ayrıntılar yüzünden birçok arkadaşımız kalite etiketi almakta sorun yaşadı. 


👉 eTwinning Sertifika Şartları





eTwinning Web2 Araçları Nedir?


Biliyorsunuz eTwinning projelerinde teknoloji temelli etkinlikler yapılmaktadır.  Projeleri yaparken de eTwinning web2 araçları en popüler uygulamalar arasındadır. Sizler için projelerde kullanılan web2 araçlarının tanıtımlarını ve hangi web 2 aracı ne işe yarıyor bu tarz eğitimler vermeye çalışıyorum.  Ayrıca öğretmenler için web2 araçları yazımı da mutlaka okuyunuz sizlere çok faydası olacağından eminim.


👉 eTwinning Web2 Araçları



etwinning rozet kazanma



Arkadaşlar eTwinning projelerinde yer alan bireyler için ulusal destek servisleri öğretmenlerin ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla aktif katılım gösteren çalışanlara ve ekiplere eTwinning rozetlerini veriyor. Bu rozetler aslında motivasyon amaçlı veriliyor ve profil sayfalarımıza renk katıyor.


Şimdi sırasıyla eTwinning rozetleri ne işe yarıyor nasıl alınır ve anlamlarından bahsedeceğiz.


✅Ulusal Kalite Etiketi


Öncelikle arkadaşlar ulusal kalite etiketinden bahsetmek istiyorum.  etwinning projelerinde yer alan adayların ulusal etiket kriterlerinde herhangi bir sorun yaşamadan kriterleri yerine getiren bireylerin proje sonucunda ulusal destek servisi tarafından başarı etiketi veriliyor.  Eğer yapmış olduğunuz proje ve çalışmalarınız başarı ile tamamlandıysa resimde görmüş olduğunuz  etwinning kalite etiketi sizlere veriliyor. 


etwinning ulusal kalite etiketi







✅Avrupa Kalite Etiketi


eTwinning Avrupa kalite etiketi alabilmeniz için en az 2 tane yabancı ortak bulundurmak zorundasınız.  Eğer yabancı ortaklarımızla ve kendi ekibinizle yapmış olduğunuz proje başarı ile tamamlanırsa sizlere destek servisleri tarafından iyi Avrupa kalite etiketi veriliyor.


Avrupa kalite etiketi



 

✅ Ulusal Destek Servisi Rozeti


Eğer sizler de eTwinning idarelerinde yer alıyorsanız özellik ve ulusal destek servisi dediğimiz kurum himayesinde çalışıyorsanız ve proje yapanlara rehberlik ve onlara webinarlar yönlendirmeler ve toplantılar hazırlıyorsanız sizlerde ulusal destek servisi Türkiye  rozetine sahip olabilirsiniz.


 

ulusal destek servisi rozeti


✅ eTwinning Okulu Rozeti


Arkadaşlar düşünün ki bir okulda görev alıyorsunuz ve aynı kurumda diğer arkadaşlarınız da sizlerle birlikte eğitiminin projesi yürütüyor.  yürütmüş olduğunuz projelerden almış olduğunuz etiketler ile birlikte aradan geçen 2 yılın ardından başvuru yaparak eTwinning Okulu etiketini alma şansına sahip olabilirsiniz.  etwinning Okulu başvurularındaki bazı şartlar vardır eğer bu şartları yerine getirirseniz sizlerin de görev yaptığı okul etwinning Okulu olabilir ve profillerinizi de iyi eTwinning Okulu rozeti bulundurabilirsiniz.


etwinning okulu rozeti



✅ eTwinning Koordinatör Rozeti



Arkadaşlar biliyorsunuz ki Türkiye'deki illerde eTwinning proje ekipleri ve işlerden sorumlu il koordinatörleri mevcuttur. Bu koordinatörler sayesinde proje yeni başlayanlar ve var olan projelerinde rehberlik almak isteyenler faydalanabilir.  İllerde yer alan eTwinning koordinatörleri etwinning profil sayfalarında Koordinatör rozetlerini sahiptirler.  Sizlerde İlerleyen zamanlarda Koordinatör görevine geldiğinizde profillerinizi de Koordinatör rozetine sahip olabilirsiniz.


etwinning koordinatör rozeti



✅ eTwinning Canlı Animatör Rozeti



 Belki de projelerde en çok merak edilen sorulardan bir de etwinning canlı animatör nedir ve canlı animatör rozeti nasıl alınır gibi sorular oluyor. Şimdi de hep birlikte iyi Canlı animatör nasıl olunuyor ve canlı animatör rozeti nasıl profilimizde gözüküyor Buna cevap vereceğiz.  Etwinning sürecinde aktifliğiniz aslında bu rozeti almanız konusunda size yardımcı olacaktır.  Etwinning webinarları toplantıları seminerleri gibi etkinliklere katılım gösteren bireylerini Aslında ödül niteliğinde canlı animatör rozeti verilir. Sizler de eTwinningLive sayfalarında mesleki gelişim bölümündeki etkinliklere ve webinarlara katılım göstererek canlı animatör rozetini sahip olma şansınız artırabilirsiniz.


eTwinning Canlı Animatör Rozeti




✅ Ödüllü eTwinner Rozeti


eTwinning projelerinde ve profillerinde en çok rast geldiğimiz rozetlerden biri de ödüllü etwinner rozeti.  Bu rozeti alabilmeniz için yazının en başında bahsetmiş olduğum ulusal etiketi kalite etiketine sahip olmanız gerekiyor.  Yürüttüğünüz projeleri ulusal destek servisi tarafından kalite etiketine gösterilirse sizlerin de profillerinizi de ödüllü etwinner rozeti gözükecektir. Böylece profilinize giren biri sizin daha önce proje yürüttüğünüzü ve ulusal kalite etiketi aldığını anlayacaktır.


Ödüllü eTwinner rozeti



💥eTwinning hakkında tüm sorulara cevap bulabileceğiniz aşağıdaki yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.  Yine yorum yapmaktan çekinmeyin hemen sizlere cevap vermeye çalışacağım.


👉eTwinning Hakkında Sorularınıza Cevaplar


Yorum Gönder

0 Yorumlar