Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

eTwinning İçin Web2 Araçları | En Çok Kullanılan Web2 Araçları Listesi

Herkese hayırlı günler değerli eTwinning proje arkadaşlarım.  Bugünkü yazımda sizlere eTwinning web2 araçlarından bahsedeceğim. 


En Çok Kullanılan Web2 Araçları





eTwinning Nedir?

Eğer sizler de uygun görürseniz "eTwinning nedir?" sorusunun altında etwinning hakkında uzunca ayrıntı verdiğim yazımı inceleleyerek başlayabiliriz.


Bu yazımda iyi bir etwinning projeleri nasıl yapılır? sorusunun yanında etwinning hakkında sorulan tüm sorulara cevap vermeye çalıştık. Yazımı incelemek için tıklayınız.









Web2.0 Araçları Nedir?


Eğer "eTwinning nedir?" başlıklı yazımı incelediyseniz şimdi de web 2 araçları nedir sorusuna cevap vermeye başlayabiliriz.


web 2.0 araçları sözcüğü ilk olarak 2004 yılında O'Reilly Media tarafından ortaya atılmıştır ve kullanılmaya başlanmıştır ve Web 1.0 olarak adlandırılan araçların yerini almıştır. Web 1.0  sadece bir ana merkezi olan bilgisayar üzerinden araçların dağıtımına izin vermektedir.,


Şu anda ise web 2.0 olarak isimlendirilen web2 araçları tüm kullanıcılar arasında etkileşime izin vermektedir ve bu etkileşim sayesinde günümüz teknolojinin getirdiği imkanlar ile birlikte web2 araçlarının kullanımı ve proje yürüten ekiplerinin çalışmasındaki kolaylık sağlaması açısından popüler hale gelmiştir.


eTwinning ve Web2.0 Araçları 

Doğal olarak eTwinning projelerinin amaçları doğrultusunda web2 araçları da kullanım olarak kendine yer bulmuştur. Projeler etkileşim halinde kalmayı amaçlamaktadır. Gelişen teknoloji ve öğrencilerimizin bu teknolojinin gerisinde kalmaması için öğretmenlerimizin liderliğinde yürütülen projelerde web2 araçları kullanılmaya özen gösterilmiştir.


eTwinning için Web2 Araçları



Özetle eğer bir eTwinning projesi yapmayı düşünüyorsanız ya da hali hazırda bulunan bir projeye katılmak istiyorsanız web2 araçları konusunda ön bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Eğer hiçbir web 2 aracı hakkında ön bilginiz yok ise yine etwinning ekip arkadaşlarınız sizlere bu konularda yardımcı olacaktır, zaten eğitiminin projeleri dayanışmayı ve yardımlaşmayı ilke edinmiştir. 


Ben de bu yazımda sizlere eTwinning projelerinde sık kullanılan web2 araçlarından bahsedeceğim ve sizlere kullanımına dair ufak ve bilgiler vereceğim. Ayrıca vereceğim eTwinning web2 araçları uygulamalarındaki bilgiler, ben hazırladıkça video görsel destekli olacaktır. Web2 araçları eğitimleri olarak sayfamda yerini alacaktır.


Web2 araçları için hazırlamış olduğum kısa videoları izlemek isterseniz sizi öğretmen çocuk YouTube kanalıma davet ediyorum.





Web2.0 Araçları Nasıl Kullanılır? 


Web2 araçları projelerde öğrenciler arası etkileşimi artırmayı amaçlayan teknoloji yardımcısıdır.


Web2 araçları sayesinde proje konularınızı çeşitli şekillerde ürün çıkarmak için kullanılabilirsiniz. Genellikle ortak ürün çıkarmak için çokça faydası olmaktadır. 


Şimdi hep birlikte iyi tivnik projelerinde en çok kullanılan ve big araçlarını tanıyalım. 


Web 2.0 Araçları 


✅Canva Web2 Aracı : Canva uygulaması üzerinden görselleriniz veya videolarınızı kolaj yapabilir çoklu fotoğraflarınızı birleştirip projelerinizde ürün olarak sergileyebilirsiniz. Ayrıca Logo ve Afiş hazırlamak ve fotoğraflarınızı ya da videolarınızı düzenlemek isterseniz canva tam size göredir.


 



Padlet Kullanımı: Eğer projenizde sanal bir pano oluşturmak ve ekip içerisinde etkileşimli bir duvar hazırlamak isterseniz padlet size yardımcı olacaktır. Okullardaki panoların online olduğunu düşünün.


 



Bitmoji Kullanımı : bitmoji web 2.0 aracı sayesinde her ekip üyesi kendine özel bir çizgi karakter ve avatar oluşturabilir. Bu avatarı farklı ortamlarda ve şekillerde canlandırabilir.




Chatterpix Kullanımı: eğer projeniz için bir görseli konuşturmak veya oluşturduğunuz bir avatarı konuşturmak isterseniz chatterpix web 2.0 aracı tam size göre bir araç.


 


Google Forms Kullanımı : eğer etwinng projeleriniz için online bir anket ya da online bir quiz oluşturmak isterseniz Google forms işinizi görecektir.


 


Renderforest : projelerinizde var olan videoları yüklemeden önce düzenlemek ve farklı temalardaki ücretsiz imkanlardan faydalanmak ve videolarınızı paylaşmak isterseniz video düzenleme aracı renderforest size yardımcı olacaktır. Yine etwinning projelerinizde tanıtım intro videoları hazırlamak isterseniz renderforest işinizi görecektir.


 



Kahoot! : sadece etwinning projelerinde kullanılmayan kahoot uygulaması ile eşzamanlı quizler hazırlayabilir ve ekiplerimiz den eşzamanlı çözmelerini isteyip yarışmalar düzenleyebilirsiniz.


 



Online Takvim Oluşturma : projelerde çokça popüler olan takvim oluşturmak için sizlere canva uygulamasını öneriyorum. Sayesinde online takvim oluşturabilir ve proje sayfanızda paylaşabilirsiniz.


 



Scratch : eTwinning projelerinizdeki çalışmaları biraz daha ileri seviyeye getirmek isterseniz ve web tabanlı yapboz kodlama çalışmaları ile birlikte Android uygulaması hazırlamak isterseniz scratch tam size göre ve eTwinnning proje ekibinize uygun bir web2 aracıdır.



BookCreator Uygulaması: etwinning proje üzerinizdeki çalışmaları bir kitap haline getirmek ister misiniz? o zaman sizlerde çalışmalarınızı online olarak kitap haline getirmek isterseniz ya da herhangi bir konuda online kitap oluşturmak isterseniz bookcreator size yardımcı olacaktır.


 



Artsteps Sergi Aracı : projelerinizde o kadar çok ürün hazırladınız ki bunları başkalarının görmesini ve sergi olarak gezmelerini istemez misiniz? o zaman sizlerde online sergi oluşturmak isterseniz gideceğiniz uygulamanın adı artsteps.


 



Jigsaw Planet Puzzle: proje etkinlikleriniz için harika bir alternatif uygulama. Sizler de online olarak puzzle ya da yapboz oluşturmak isterseniz jigsaw Planet ile online puzzle oluşturabiliyorsunuz. 


 



Blogger Kullanımı : eTwinning projenizin yaygınlaştırması adına en çok kullanılan uygulamalardan biri de blogger uygulamasıdır. Yaygınlaştırma çalışmalarınız için blogger sizin işinizi haylice görecektir.




Wix.com : yine yaygınlaştırma çalışmalarınızda çok rahat bir şekilde kullanabileceğiniz web site aracı ücretsiz alternatif web site aracı olan wix.com rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Yaptığınız eTwinning proje çalışmalarınızı bir web site de paylaşmak sizin projeniz için artı puan getirecektir.




ClassDojo : sınıflarımızı sanal ortama taşımak ister misiniz? Anında olumlu veya olumsuz dönüşler yaparak etkileşimi artırmak için online sınıf uygulaması classdojo tam size göre. 




Storyboardthat : eğer online olarak hikaye, çizgi film ya da çizgi animasyon oluşturmak isterseniz storyboardthat sizlere yardımcı olacaktır.




Thinglink : elinizde bir fotoğraf veya bir resim olduğunu düşünün ve bu fotoğrafın belirli noktalarına istediğiniz bir notu yerleştirmek veya o noktalara bir bağlantı eklemek istiyorsanız thinglink uygulaması size yardımcı olacaktır.




Kinemaster : bir videodaki yüzleri bulanık hale getirmek isterseniz KineMaster uygulaması rahat bir şekilde işinizi görecektir.Yine youtube ile de yapılabilir.




Canva Logo: Bir eTwinning projeleriniz için logo poster veya afiş hazırlamak isterseniz Canva sizlere bunu ücretsiz bir şekilde sunuyor.


 



Survey Monkey : yine çalışmalarınız için online olarak bir anket çalışması yapmak isterseniz online anket oluşturma uygulaması surveymonkey sizlere yardımcı olacaktır.




Pixabay : projeleriniz için fotoğraf kullanmak veya telif hakkına takılmadan bunları etkileşimli hale getirmek ister misiniz? Fotoğraflardaki telif haklarına takılmak istemiyorsanız ücretsiz ve telifsiz fotoğraf uygulaması pixabay sizlere yardımcı olacaktır.



✅Pixton Çizgi Roman : Etwinning projelerinize harika çizgi roman ve çizgi animasyon oluşturmak isterseniz bayılacağınız bir web2 aracı.



 


✅ Emaze Sanal Sergi  : Etwinning projelerinize ortak ürünler çıkarmak ya da ürününüz için sanal sergi oluşturmak isterseniz buyrunuz.




✅ Quizizz Online Sınav Hazırla  : Etwinning projelerinize ortak ürünler çıkarmak için online denemeler hazırlamak isterseniz Quizizz tam size göre.




✅ StoryJumper İle Online Kitap  : Etwinning projelerinize ortak ürünler çıkarmak için sanal kitap hazırlamak isterseniz size uygun web2.0 aracı Storyjumper ile sanal kitap hazırlayabilirsiniz.




Yazım devamlı güncellenecektir. Takipte Kalınız.

Ne tür bir uygulamaya ihtiyacınız var?

Hemen istediğiniz uygulamayı yorum olarak yazın anında yardımcı olalım.



Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sayın hocam, merhaba. Bir e.twinning çalışması için kısa bir hikaye çalışmam var. Bunu bölümlere ayırıp, öğrencinin sıraya koyması için bir web iki aracı var mı ya da önce hikaye yazmak sonra sıraya koymak için iki web 2 aracı mı kullanmalıyım? Ne yapmamı önerirsiniz?

    YanıtlaSil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...