Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Voki Uygulaması Nasıl Kullanılır? | Voki İle Avatar Seslendirme

Web2 araçları eğitim serisinde bugünkü yazımızın içeriği  "Voki" uygulamasının kullanımı ve Voki ile avatarları seslendirme çalışması olacak.  Sizler de kendinize özgü karakterleri oluşturup bu karakterleri kendi sesinizle konuşturmak isterseniz tam da aradığınız uygulama Voki Avatar seslendirme uygulamasıdır.



Voki Uygulaması Nasıl Kullanılır? | Voki İle Avatar Seslendirme




Voki Nedir?


Voki sanal karakterler oluşturmak için ve oluşturduğunuz bu sanal karakterleri , çizgi karakterleri ya da emojileri konuşturmak için kullandığımız Web tabanlı uygulamadır.  Uygulama sayesinde istediğiniz karakterleri oluşturabilirsiniz, ders sunumları hazırlarken kendinizi konuşturmak yerine kendi sesiniz ile emojileri karakterleri ya da var olan ünlü kişileri seslendirebilirsiniz. 


Daha önceki web2 araçları tanıtım serimde uygulamasına benzer görevleri yerine getiren bitmoji ve chatterpix uygulamalarından bahsetmiştim. Ancak bitmoji avatar oluşturma ve chatterpix avatar seslendirme uygulamaları verilen biraz ayrılıyor.  Voki uygulamasında hem karakter oluştura biliyoruz hem de oluşturduğumuz bu karakteri kendi sesimiz de seslendirebiliyoruz.  Ayrıca Voki avatar seslendirme süre sınırı 60 saniyedir. Ancak bitmoji uygulamasında sadece istediğimiz Emoji karakterini oluşturabiliyoruz,  yine oluşturduğumuz bu Emoji karakterini konuşturmak isterseniz chatterpix uygulamasını da kullanmak zorundasınız. Chatterpix ses kayıt süresi 30 saniyedir.


Bitmoji uygulamasının tercih etmeniz sebeplerinden biri de  karakter sınırının  olmamasıdır.  Böylece kendinize benzeyen birebir bir karakteri ve emojiyi oluşturabilirsiniz. 



Bitmoji Nasıl Kullanılır?




Bitmoji Avatar Oluşturma


Sizler de kendinize özel emojileri Bitmoji Avatarlarınızı oluşturmak isterseniz tanıtımını yaptığım "Bitmoji" uygulamasını kullanmak için alttaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.


Bitmoji ile Avatar Oluşturma


chatterpix ile avatar konuşturma



Chatterpix Resim Konuşturma


 Eğer kendi emojilerinizi istediğiniz herhangi bir resim veya fotoğrafı konuşturmak isterseniz de chatterpix uygulaması sizlere yardımcı olacaktır chatterpix uygulamasını incelemek isterseniz alttaki bağlantıya tıklayınız.


Chatterpix İle Avatar-Resim-Fotoğraf Konuşturma



En Sık Kullanılan Web2 Araçları



En Sık Kullanılan Web2 Araçları


eTwinning projelerini yazmaya başladığından beri bu süreçte birçok web2 aracını öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.  Kendi hazırladığım web2 araçları tanıtım serilerinin dışında öğretmenler için öğrenciler için en sık kullanılan web2 araçları tanıtımlarında hazırlamaya devam ediyorum. Ben de öğretmenlerin en sık kullandığı web2 araçları listesini hazırladım ve listemi genişletmeye devam ediyorum sizlerle de paylaşıyorum.


Öğretmenlerin En Sık Kullandığı Web2 Araçları




Şimdi hep birlikte Voki ile Avatarlarımızı oluşturalım ve avatarlarımızı konuşturalım.





Yorum Gönder

0 Yorumlar