Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Öğrenciler Ve Öğretmenler İçin Faydalı Uygulamar - Öğretmen Çocuk


Öğrenciler ve öğretmenler için 12 faydalı uygulama. Teknolojinin gelişmesi ve günümüzdeki eğitim ihtiyaçlarını da değiştiriyor. Öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmak gerekiyor ve onlara özgür bir eğitim materyali oluşturmak yine bize düşüyor.  İnternetin de tüm çatıların altına girmesiyle materyallere online olarak da ulaşabilmek kolay hale geldi.  Evde bulunan internet sayesinde de öğretmenlerimiz dediği için yeni internet ortamında oluşturabileceği ,   öğrencilerin  dersleri eğlenceli öğrenebilecekleri web sitelerine ihtiyaç çok fazla oluyor.



Ben de sizlere bu yazımda öğrenciler ve öğretmenler için en çok faydalı Web siteleri ve uygulamalardan bahsedeceğim. Çeşitli konularda dersleri daha eğlenceli hale getirmek ve öğrencilerimizin keyiflendirecek 12 adet uygulamadan sizlere bahsedeceğim.




Öğrenciler Ve Öğretmenler İçin Web2 Araçları





En Çok Kullanılan Web2 Araçları


Günümüz internet dünyasında  yer alan faydalı eğitici uygulamalar da herhangi bir sınır yok.  Her geçen gün de önümüze çok yaratıcı ve eğlenceli uygulamalar gelmeye devam ediyor.  Daha önce internet ortamında özellikle son zamanlarda popüler hale gelen eTwinning projelerinde  yer alan,   eğitiminin projelerinde ve eğitim içerik oluşturma işlemlerinde en çok kullanılan web 2 araçları listesi hazırlamıştım.  Eğer Sizlerde eğitim içeriklerinizi daha eğlenceli hale getirmek için en çok kullanılan web2 araçları listeme göz atmak isterseniz alttaki  yazımı inceleyebilirsiniz.


👉 En Çok Kullanılan Web2 Araçları




Üstteki tavsiye yazımı incelediyseniz ya da yan sekmede açtıysanız konumuza geri dönelim. Eğitim dünyasında öğrencilerin ilgisini çekebilecek 12 adet faydalı uygulamanı listesini inceleyelim


En çok kullanılan Web2 Araçları

.



1-  Bitmoji ile Avatar Oluşturma


 Evet belki de öğrencilerimizin kullanmaktan en çok zevk alacağı uygulamaların başında bitmoji geliyor. Bitmoji uygulaması sayesinde öğrencilerimiz veya herhangi bir kişi kendisine özel istediği duyguları yaşayan bir Avatar oluşturabilir bir karakter yaratabilir ve bunları istediği ürünlerde projelerde ve çalışmalarda özgürce kullanabilir.


Daha önce bitmoji ile Avatar oluşturma nasıl yapılır başlıklı bir eğitim videosu hazırlamıştık.  Sizler de bu eğitim videosunu izlemek ve arkadaşlarınızla ya da çevrenizde paylaşmak isterseniz alttaki  bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.



📺 Bitmoji İle Avatar Oluşturma



2-  Chatterpix İle Fotoğraf Konuşturma


Yanlış duymadınız chatterpix ile fotoğrafları konuşturabiliriz. Özellikle bir önceki maddede tanıtmış olduğumu bitmoji ile Avatar oluşturduktan sonra bu avatarları sesinizle konuşturmak isterseniz tercih edilen en çok kullanılan uygulama chatterpix olacaktır. Chatterpix ile istediğiniz herhangi bir fotoğrafı veya resmi kendi sesinizle veya istediğiniz birini sesi ile konuş durabilirsiniz ve eğlenceli içerikler materyaller ortaya koyabilirsiniz.  Özellikle dersleri daha eğlenceli hale getirmek isteyenler için tercih edilebilecek bir uygulamadır.


Chatterpix ile fotoğraf konuşturma nasıl yapılır ve chatterpix tanıtımı için sizleri aşağıdaki yazıma davet ediyorum.



📺 Chatterpix İle Fotoğraf Konuşturma




3- Renderforest ile Video Animasyon Oluşturma


Son zamanlarda eğitim içerikleri oluştururken YouTube kanalları çok tercih edilmeye başlandı.Elbetteki YouTube'daki paylaşılan içerikleri eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmekte bir diğer zorlu görev.  Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yaptığı içerikleri eğitim odaklı daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirebilmek ve bunların video hale getirebilmek için renderforest uygulamasını  tercih ediyor. Özellikle eTwinning projelerinde videoları düzenleme amaçlı video montaj web2 araçları kategorisinde çok yardımı oluyor.


Sizler de birbirinden eğlenceli, renkli ve ücretsiz Kullanıma sahip renderforest uygulaması ile videolar animasyonlar oluşturmak ve ücretsiz şablonlardan yararlanmak isterseniz renderforest uygulamasının tanıtımını ve nasıl kullanıldığını sizleri anlattığım yazıya davet ediyorum.



📺 Renderforest İle Video Animasyon Oluşturma




4-  Kahoot! Eğlenceli online quizler ve sınavlar hazırlama


Muhtemel olarak düşünüyorum ki kahoot uygulamasının ne olduğunu ve ne için kullanıldığını zaten biliyorsunuzdur. Ancak uygulamasını bilmeyenler için ufak bir açıklama yapma gereği duyuyorum.  Çünkü öğretmenler arasında en çok kullanılan online quiz ve sınav hazırlama programı kahoot oluyor. Uygulama sayesinde istediğiniz soruları quiz ve sınav haline getirip renkli bir yarışma oluşturabilir ve bunları öğrencilerimiz arasında yarışma şeklinde uygulayabilirsiniz. 


Uygulamanın Eğitimciler tarafından tercih edilmesini sebeplerinden bazıları  renkli ara yüze sahip olması ve öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yaratmasıdır.  kahoot uygulamasına incelemek ve kullanımını görmek isterseniz buyrunuz.



📺 Kahoot! İle Online Quiz Hazırla



5-Kahoot! Academy Online Ders İçerikleri


Şu anda Beta aşamasında olan kahoot Akademi yine öğrencilerimiz için en çok tavsiye edilen uygulamaların başında geliyor.  sizlere istediğiniz ters başlığını ve içeriğini seçmenize olanak tanıyan bu site sayesinde öğrencilerimiz istediği dersleri oyunlaştırılmış şeklinde işleyebilir ve rakipleri ile Online olarak kendilerini test edebilir.


 Arama motorlarına kahoot Akademi yazdığınızda ya da kahoot uygulamasının resmi sitesinden  giriş yaptığınızda uygulamaya erişim sağlayabilirsiniz.


📺 Kahoot! Online Academy Giriş



6- Canva İle Logo-Afiş-Takvim-Sunu Hazırlama


Sanırım canva uygulamasını anlatmaya başlasam en az iki saatinizi almak zorunda kalırım. Gerçekten bizlere tanımış olduğu birbirinden güzel  imkanlar sayesinde istediğiniz ürün konu hakkında ortaya harika   içerikler rengarenk görsel ürünler  ortaya çıkartabilirsiniz. Özellikle eTwinning projelerinde Logo ve afiş hazırlamak isteyen  ekipler için ilk sırada yer alıyor.  Ayrıca İstediğiniz bir konu hakkında sunumlar Instagram  gönderileri,  Instagram hikaye görselleri,  YouTube videolarınızı özel kapak fotoğrafları ve videolarda kullanmanız için birbirinden çeşitli ve ücretsiz fotoğraflar.  Işte saymış olduğum bu özellikler canva uygulaması sayesinde ücretsiz olarak yapılabilir. 


 Sizlerde eğitim içeriklerinizi görselleştirmek ve daha eğlenceli hale getirmek isterseniz canva uygulamasına göz atabilirsiniz. 


📺 Canva İle Logo-Afiş-Sunum Hazırlama



7-  Jigsawplanet ile yapboz oluşturma


Derslerinizde biraz da eğlence yer vermek ister misiniz?  işte bu noktada öğretmenlerin ve öğrencilerin çok beğeneceği bir uygulamadan bahsetmek istiyorum.  İstediğiniz bir görseli fotoğrafı resmi veya herhangi bir görsel içeriği ücretsiz olarak hiçbir sınırlama olmadan yapboz haline getirmek ister misiniz?  işte bu noktada çalışmalarınızı online  puzzle haline getirmeye yarayan jigsawplanet sizlere yardımcı olacaktır. Ben eTwinning projelerinde öğrencilerimle ortak ürünler ve işbirlikçi çalışmalar yapmak için JigsawPlanet ile online olarak yapboz oluşturuyorum.  ekip halinde oluşturmuş olduğumuz yapbozları oynuyoruz ve ortaya çok eğlenceli anlar çıkıyor.


Jigsawplanet bile online Yapboz nasıl oluşturulur  derseniz sizleri yazıma davet ediyorum.


📺 Jigsawplanet İle Online Puzzle Hazırlama



8- Thinglink ile etkileşimli görseller oluşturma


Işte tüm öğretmenlerimizin derslerinde kullanabileceği çok kaliteli bir uygulama.  istediğiniz bir görselin belirli noktalarına bildiğim metinleri kaynak siteleri görseller veya videolar eklemenize  imkan sağlayan thinglink uygulamasından bahsetmek istiyorum.  Bu uygulama sayesinde görsellerin  etkileşimli etkileşimli hale getirebilirsiniz. Ben bu uygulamayı kullanırken  belirlemiş olduğu noktalara işaretler ekliyorum öğrencilerim online olarak  fare imleci ile belirttiği noktaya geldiğinde ortaya bir bilgi metini görsel veya video çıkartıyorum.  Böylelikle tek bir hareketleb irden çok kişi aynı anda yapmış oluyorum.


Sizler de benim gibi thinglink uygulaması ile etkileşimli görseller hazırlamak isterseniz hemen alttaki bağlantıyı ziyaret ediniz. 


📺 Thinglink İle Etkileşimli Resim Oluşturma



9- Pixton ile çizgi sınıf oluşturma


Bir uygulama düşünün var olan gerçek okul sınıfınızı öğrenciler ile birlikte animasyon haline getirip online bir şekilde internet üzerinde çizgi sınıf oluşturmanıza imkan veriyor.  Her bir öğrenci kendi karakterini istediği bir şekilde çizgi roman haline getirip kendine sınıfta bir yer veriyor ve Öğretmenleri de kendini çizgi bir karaktere çevirip Bu sınıfta öğretmen olarak rol alıyor.  ardından yapmış olduğu bu sınıf çalışması ile birlikte Online olarak çizgi Romanlar hazırlıyor ve bunları öğrencileri ile veya arkadaşlarıyla paylaşıp eğitim içeriğini daha eğlenceli bir şekilde sunuyor.  Bahsettiğim gibi istediğiniz sınıfa sesli roman haline getirip bir çizgi sınıf oluşturma uygulaması için pixton sizlere yardımcı olacaktır.



Daha önce Pixton uygulamasının da tanıtımını yapmıştım isterseniz göz atabilirsiniz.


📺 Pixton İle Çizgi Sınıf Oluşturma




10- Wordwall ile Eğitici Oyun Hazırlama


Benim öğretmen çocuk resmi websitem de kullanmış olduğum wordwall uygulaması ile binbir çeşit ders içeriği hazırla yabiliyorsunuz. Bu içerikler hem yazdırılabilir hem de etkileşimli hale getirilebiliyor ve birbirinden eğlenceli oyunlar hazırlıyoruz ve bunları yaparken tamamen ücretsiz. Özellikle bakınız neler hazırlayabiliyorsunuz;

Wordwall sayesinde ders seçimi hiç önemli değil hangi branştan olursanız olun kendi derslerinizde özel testler eşleştirme oyunları çarkıfelek oyunları Kim Milyoner Olmak İster Cruze yarışmaları eksik sözcük bulma uygulamaları çalışmaları labirent kovalamaca kutucukları çeviri gibi veya bulmaca gibi bir sürü oyun hazırla ya biliyorsunuz ve bunun en güzel tarafı da yapmış olduğunuz çalışmaları olarak paylaşabiliyorsunuz ve öğrencilerimiz oyunlara online olarak da erişebiliyor ve istediği kadar oynayabiliyor.


Sizler de wordwall ile oyun içerik hazırlamak isterseniz Worldwall resmi sitesine giriş yapabilirsiniz Eğer nasıl kullanıldığını rehber amaçlı öğrenmek isterseniz de videolarında ben anlatımını yaptım .


📺 Wordwall İle Oyun Oluşturma



11 - Google Clasroom İle Sanal Sınıf Oluşturma


Kendi sınıflarınızı online bir ortam gerçek hale getirmek ister misiniz? Öğrencilere ödev verebilir ve ödevleri online olarak sizlere göndermelerini sağlayabilirsiniz. Google Classroom ile anlatmış olduğum sanal sınıflarınızı oluşturmak ve işe koyulmak ücretsiz. Uygulama sayesinde derslerine girmiş olduğunuz sınıfları oluşturun. Sınıflarınıza öğrencileri ekleyin ve derslerini okuldaymış gibi işlemeye, ödevlerinizi vermeye ve öğrencilerden ödev dönütleri almaya başlayabilirsiniz.


📺 Google Classroom



12 - Linoit ile Dijital Pano Oluşturma


Kullanmakta yine en sevdiğim faydalı uygulamalar arasında gösterebileceğim linoit ile dijital pano oluşturma işlemlerinizi yapabilirsiniz. Okulunuzda ve sınıflarınızda yer alan panoları dijitale taşıyarak büyük bir iş yükünü ortadan kaldıran linoit ile djital panolarınızı öğrencilerinizin de katılımıyla online olarak hazırlayabilir ve istediğiniz yerde paylaşım yapabilirsiniz.


Linoit ile sanal pano hazırlamak ve öğrencilerinizin de panoya eklemeler yapmasını yapmak isterseniz, tanıtım videosunu mutlaka izleyiniz.


📺 Sanal Pano Oluşturma Web2 Aracı Linoit




Yazımızın sonuna gelmişken öğrenciler ve öğretmenler için faydalı uygulamalar serisinde 12 adet uygulama tavsiyesinde bulundum. Böylece derslerimizi daha eğlenceli hale getirebiliriz.



Sayfadan ayrılmadan önce mutlaka yeni tavsiyemi inceleyiniz.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Canva çok iyi kullanıyorum öğrenci olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tebrik ediyorum gerçekten.. günümüz teknolojini bilmek ve uygulamak çok önemli

      Sil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...