Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Kahoot Uygulaması Nasıl Kullanılır? Online Quiz ve Bilgi Yarışması Hazırlama

 

Merhaba arkadaşlar bugünkü web2 serimizde sizleri kahoot uygulaması ile baş başa bırakıyorum. Sizlerde online eş zamanlı quizler ve bilgi yarışmaları yapmak istiyorsanız işte tam da bahsetmek istediğim uygulama kahoot.

Bu yazımda kahoot uygulamasının ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını ve nasıl paylaşıldığını sizlere aktarmaya çalışacağım.  Ayrıca sizler için çektiğim ayrıntılı YouTube videosu ile çok rahat bir şekilde kahoot üzerinden online quiz ve bilgi yarışması hazırlayacaksınız.  Kahoot uygulamasını sadece projeler için değil okul derslerinde de aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.  Ben genelde İngilizce derslerinde kahoot uygulamasını online quiz yaparak öğrencilerimi de aktif ederek kullanmaya çalışıyorum. Tüm okul derslerinde çok rahat bir şekilde entegre edilebilen kahoot uygulaması sizlere çok yardımcı olacak.

Online Quiz ve Bilgi Yarışması Hazırlama

Son zamanlarda etwinning  projelerinin ünlenmesi ile birlikte web2 araçları çok hızlı bir şekilde artmaya başladı. Daha önceki yazılarımda daha birçok web2 aracından sizlere bahsetmiştim bugünkü bahsetmek istediğim Kahoot uygulamasında ise arkadaşlarıma eş zamanlı proje ürünleri çıkarmak için yardımcı olmaya çalışacağım.  İnternet dünyasında binlerce web 2 aracı mevcut ancak bunların kullanımı ülkemizde biraz zorlaşıyor sebebi ise İngilizce veya farklı dillerde olmaları.  Diğer bir sebebi ise öğrencilerimizin bu uygulamaları indirirken ve indirdikten sonra uygulama aşamasında sorun yaşamaları. Etwinning projeleri hazırlanırken öğretmenlerimiz çok yoğun bir tempo içerisinde süreci ilerletiyorlar. Ancak bu süreç devam ederken yaşadıkları zorluklara bir nebze olsun yardımcı olmaya çalışacağım .

Yine daha önceki yazılarımda sizlere bahsettiğim uygulamalardan kısaca bahsetmek isterim.  Eğer ilginizi çeken bir uygulama varsa lütfen aşağıdaki istediğiniz yazıyı açıklayın ve ayrıntılı bir şekilde uygulamaya başlayın.

 Canva  uygulaması :  projeleriniz için logo ve afiş hazırlamak isterseniz bu uygulama tam size göre.  Sizler de öğrenmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

 Bitmoji uygulaması:  kendinize has avatarlar oluşturmak ve çeşitli yerlerde kullanmak isterseniz bu yazım tam sizlere göre.

 Chatterpix uygulaması:  oluşturmuş olduğunuz avatarlarınızı seslendirme isterseniz tam aradığınız uygulama chatterpix.

 Renderforestuygulaması:  projelerinizde oluşturduğunuz videoları kolaj yapmak ve çeşitli alternatif şablonlarla düzenlemek isterseniz tam bir profesyonel video montaj uygulaması renderforest.

Hemen alttaki YouTube video izleyerek Sizlerde kahoot uygulamasını çok rahat bir şekilde uygulayabilirsiniz.  Herhangi bir sorunuz olursa lütfen yorum olarak yazın anında dönüş olacaktır

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar