Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Google Forms Kullanımı | Online Anket ve Quiz Oluşturma

Web2 araçları serimize anket ve quiz oluşturma programı olan basit kullanımı ile öne çıkan Google forms uygulaması ile devam ediyoruz. Anket oluşturma derdini düşenin arkadaşlarımız bu yazımı ve yazının sonundaki videoyu izleyerek çok rahat bir şekilde Google üzerinden anket veya quiz oluşturabilecek.Oluşturmuş olduğunuz bu anket ve quiz leri sitenize veya projeniz aracılığı ile farklı gruplarda paylaşıp sonuçları alabilirsiniz.

 

Google Forms Kullanımı | Online Anket ve Quiz Oluşturma


Etwinning projelerinde  kullanmış olduğumuz Google form anket oluşturma uygulaması bize çok kolaylık sağlıyor. Etwinning projelerinde hazırlamış olduğumuz logoları afişleri ya da herhangi bir değerlendirme sorularını anket haline getirip diğer gruplarda paylaşıyoruz ve sonuçlarımızı twinspace sayfasında yüklüyoruz. Bu sonuçları paylaşa bilmemiz için bize bir anket oluşturma uygulaması gerekiyor ve kullanmış olduğumuz Web2.0 araçlarından bu konuda en basit uygulama Google form uygulaması.

 

Google form uygulaması çok basit bir arayüze sahip ve sonuçları anlık olarak bize veriyor. Sonuçlarda isterseniz grafik olarak da alabilirsiniz. Yine farklı renklendirme temaları ve alternatif ayarları ile anketimizi kendinize uygun bir şekilde güncelleyebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.  Google form uygulamasının basit kullanımını öğretmen çocuk YouTube kanalımda çok basite indirgenmiş bir şekilde anlattım.  Bu videolarım genellikle öğrenci-öğretmen ya da veli grupların da paylaşılıyor.  Zaten proje süresince çok büyük bir yüke sahip olan öğretmenlerimiz bu videolar sayesinde öğrencilerine bu uygulamaları anlatırken biraz olsun rahatlık yaşıyor   ve çok basit bir şekilde ortaya mükemmel etwinning projeleri çıkıyor. 

 

 Web2.0 Araçları

 Yine kanalda paylaştığım Logo ve afiş uygulaması olan "Canva" uygulamasını kullanmak isterseniz burayatıklayabilirsiniz.

Online olarak web2 araçlarından bitmoji ile avatar oluşturmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Oluşturmuş olduğunuz avatarları istediğiniz yerde konuşturmak veya istediğiniz resimleri seslendirme isterseniz chatterpix uygulamasını inceleyebilirsiniz.

Online olarak sanal pano oluşturmak isterseniz de sizi patletuygulaması ile baş başa bırakıyorum.

Gelelim Google form uygulamamızın basit videosuna İyi seyirler.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar