Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Slido Kullanımı | Sli.do ile Toplantılarda Canlı Anket ve Test Hazırlama

 

Herkese merhabalar, merakla beklenen Slido web2 aracının tanıtım yazısını  paylaşıyorum. Slido uygulaması ile online toplantılarınızda Zoom gibi online toplantılarınızda canlı olarak anket ve quiz yapabileceksiniz.

Slido Nedir?


Slido Nedir? 


Toplantılarda ekip arkadaşlarımızla bazı konularda anlaşmazlık yaşıyoruz.  Bizler de kendimize bir arayış yolu bulduk ve Yaptığımız bu ara İşin sonucunda anketler yapmaya karar verdik.  


Ancak yapacağımız anketin olması gereken özelliği ise canlı anket olması.  Bizler de slido uygulaması ile tanıştık ve online anket hazırlama için aracımızı bulmuş olduk. 

Slido uygulamasında gözüme çarpan özelliklerden biri de Google slayt uygulamasında ve Microsoft Powerpoint uygulamasında araç olarak kendine yer bulmasaydı. Basit kullanım ara yüzüne sahip olan uygulamasını kullanırken herhangi bir zorluk yaşamadım. 



Başlık olarak sıralamak istersek seni de uygulaması ile neler yapabiliriz madde madde sıralayalım;


📍Online olarak çoktan seçmeli sorular sorabiliriz.

📍Online olarak  kelime bulutu hazırlama imkanı sunuyor.

📍Yine Online olarak hazırlama imkanı sunuyor.

📍Toplantılarımızda oy verme uygulaması için Slido fırsat sağlıyor.

📍Slido uygulaması ile açık uçlu sorular hazırlayabilirsiniz.

ve yine online olarak sıralama soruları sorabilirsiniz.



Öğretmenler İçin Faydalı Web2 Araçları


Web2 araçlarının hayatımıza girmesiyle,  ders içi materyaller hazırlamak kolaylaşmaya başladı.  Bizler de öğretmenlerimiz için faydalı olan Web2 araçları listesini ekleyebileceğiniz ve projelerinde rahat bir şekilde kullanabilecekleri bizlere Web2 araçlarını seçmeye çalışıyoruz.  Sadece proje odaklı değil aynı zamanda  öğrencilere de faydası kullan web2 araçlarının seçmeye özen gösteriyoruz. 


Sizler için hazırladığımız kullanılan web 2 araçları mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.


En Sık Kullanılan Web2 Araçları


Öğretmenler İçin Web2 Araçları



eTwinning Sertifikası Nasıl Alınır?


eTwinning projelerinde alınan sertifikaların öğretmenlerin hizmet puanları açısından katkısı bulunuyor.  Aynı zamanda bir diğer yandan öğrencilerin kişisel gelişimlerine büyük oranda katkı verdiği de gözden kaçamaz .  Kendilerine olan özgüvenleri  artan öğrencilerimiz de kendilerini rahat bir şekilde toplu ortamlarda ifade edebiliyorlar.


Ancak eTwinning başarı sertifikası alabilmek için önümüzde bir çok kriter bulunuyor.  Bende eTwinning sertifika kriterlerini bir araya getirdim sertifikası nasıl alınır başlığı altında paylaştım.  Yazım okumak isterseniz siz ver alttaki bağlantıya davet ediyorum.



eTwinning Sertifikası Almak İçin Gerekenler 

eTwinning Sertifika Kriterleri




Şimdi de gidelim YouTube'da paylaşmış olduğum  Web2 araçlarına.  Aşağıdaki videoda sizlere simidi uygulamasını ayrıntılı olarak anlattım ve örneklerle yaparak bir ifade etmeye çalıştım. Sizlerde web2 aracı olan Slido uygulamasını benimle eş zamanlı olarak yaparsanız rahat bir şekilde ürün ortaya çıkarmış olacaksınız. 


Hadi şimdi hep birlikte Slido Nasıl Kullanılır? videosunu izleyelim ve online anket ve quiz hazırlayalım.




Yorum Gönder

0 Yorumlar