Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Flixpress Kullanımı | Flixpress ile Projelere İntro Videoları Hazırlama

 eTwinning Web2 araçlarından storyjumper ile tekrardan merhabalar. eTwinning projelerinde en çok yardımcı araçlar genellikle video düzenleme uygulamaları oluyor. Bugünkü yazımda ise sizlere storyjumper kullanımından ve storyjumper ile intro videoları hazırlamaktan bahsedeceğim.


StoryJumper Kullanımı

Bir eTwinning projesi yapmaya başladınız ve karşınıza ilk çıkacaklardan biri projenize uygun bir intro videosu hazırlamak olacaktır. Genellikle proje isim tanıtım durumlarında ya da okul-şehir tanıtım aşamalarında sıkça karşılaştığımız intro videoları yapımı "flixpress uygulaması" ile hazırlanıyor. Arkadaşlarımdan çok fazla mesaj aldığım bir konu oldu projeler için intro video hazırlama işlemini nasıl yapacağız diye. Özellikle ücretsiz olması ve havuzunda bir çok renkli temanın olması bizleri "flixpress intro video hazırlama" uygulamasına yönlendirdi.


Bende youtube öğretmen çocuk kanalımda var olan "Web2.0 Araçları Eğitim Listeme" flixpress uygulamasının tanıtımını eklemeye karar verdim. Zaten yazımın en alt kısmında hazırlamış olduğum videoya direk ulaşabilirsiniz.




Neden eTwinning Projelerinde Web2 Araçları Kullanıyoruz?

eTwinning portalının temel amaçlarından biri işbirliği içinde tüm katılımcıların özellikle öğrencilerin teknolojiyi aktif olarak kullanmasına olanak sağlamaktır. Bir çok proje ürünü ortaya koyarken, ortaya çıkan üründe katılımcıların ufacık da olsa bir el atması istenmektedir. Bu etkileşime izin veren uygulamar da web2 araçları adı altında kendine yer bulmaktadır. Bizler de bu sebepten ötürü web2 araçlarını sık sık kullanıyoruz.


Bu konuya değinmişken size bir tavsiyem olacak. 

"eTwinning Projelerinde En Çok Kullanılan Web2.0 Araçları"


Flixpress Kullanımı

Flixpress kullanımı bana göre web2 araçlarından en kolay kullanıma sahip araçlardan biri olarak geliyor. Çünkü sizden istenilen tek şey var olan intro temalarının içinde hangi resimlerin görünmesini isterseniz iki tıkla onları sisteme yüklemek ve videolarda hangi mesajların ya da isimlerin görünmesini istediğiniz yazıları eklemektir.

Zaten flixpress kullanım videomu izlediğinizde sizlerde çok rahat bir şekilde etwinning projeleriniz için rahat şekilde intro videoları hazırlarsınız.


Flixpress Kullanımı



Etwinning projeleri yazarken ve yürütürken dikkat etmeniz gereken bir çok ilke var. Eğer bu yazımızı okuduktan sonra dikkat etmeniz gereken ya da hatalı olduğunuz alanlar olursa çok kısa süre içinde değiştirmenizi öneririm.


"eTwinning Sertifika Kriterleri"


Yine eTwinning projelerinde Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından da bir çok konuda uyarı geliyor. Bunların en başında "eTwinning projelerinde kullanılan resmi logo" ve "eTwinning kelimesinin doğru yazılışı" konuları oluyor. Hazırlamış olduğunuz ürünlerde-logolarda-videolarda doğru kullanımlara uymanızı şiddetle tavsiye eder ve alttaki yazımı okumanızı tavsiye ederim.


"eTwinning Resmi Logosu ve eTwinning Doğru Yazılış Kuralı"

Şimdi geldik Flixpress ile projelere intro videoları hazırlama aşamasına. Hepinize iyi seyirler dilerim. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar