Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

eTwinning Kayıt Olma | Etwinning Öğretmen Girişi | eTwinning Öğrenci Girişi

 eTwinning fırtınası esmeye devam ediyor ve projelerde yer almak isteyen öğretmenlerimizin işlemlerini kolaylaştırmak adına rehber yazılarını eklemeye devam ediyorum. Bu yazımın sonunda eTwinning kayıt olma işlemlerini, etwinning öğretmen girişi işlemini ve etwinning öğrenci girişi işlemlerini rahat bir şekilde yapabileceksiniz.



eTwinning Sertifikası Nasıl Alınır? eTwinning Sertifika Kriterleri




eTwinning Nedir?

Arkadaşlar çok kez soru geldi cevapladık ancak yeni olan öğretmen arkadaşlarımız için kısaca bahsetmek faydalı olacaktır. eTwinning basit olarak Avrupa ülkelerinde yer alan eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojinin temelinde projeler oluşturduğu ve farklı ülkelerdeki ekiplerle işbirliği içinde çalışmalar yaptığı bir topluluktur. Türkiye olarak etwinning projelerinde azımsanmayacak kadar yer alan bir ülkeyiz. Zaten daha önce eTwinning nedir? konusunda çok ayrıntılı bir rehber yazısı hazırlamıştım. Eğer ilk defa bu yola adım atacaksanız bu yazıyı okumadan etwinning kayıt işlemlerine geçmeyelim.


★ eTwinning Nedir? Tüm Sorularla


eTwinning projelerinde daha önce söylediğim gibi teknoloji temelli bir topluluk demiştim. Bu konuyu biraz daha açmak gerekirse, web2.0 araçlarının kullanımı desem yeterli olacaktır eminim. Ekip olarak oluşturulan projelerde web2 araçlarının öğretmenler ve öğrenciler tarafından kullanılması zorunluluk gibi bir şey. Yapacağımız ürünler olsun, yaptığımız ürünlerin paylaşımı olsun, toplantılar olsun her bir etwinning proje aşamasında web2 araçları bizimle olacak ve kullanmak için öğrenmek gerekecektir.


Öğretmenler için Web2 Araçları - eTwinning Web2 Araçları



eTwinning Kayıt Olma İşlemleri

Arkadaşlar eTwinning portalına üye olmak için 2 farklı adımda uygulamak gerekiyor. Ön kayıt diye adlandırılan kısım etwinning kayıtları için ilk basamak oluyor. İlk adımda bizlerden sadece ad-soyad yanında mail bilgileri isteniyor, yani çok basit olarak bir site üyeliği gibi düşünün. 


Etwinning Öğretmen Kayıt Adımları;


✅Öncelikle "eTwinning Resmi" sayfasına gidiniz.


Hemen ardından sağ üstte tarafta bulunan "oturum aç veya kaydol" butonuna tıklıyoruz.


✅ Açılan ekranın hemen altında küçük yazıyla "Hesabınız yok mu? Başlayın" yazısını göreceksiniz.


✅ O yazıya tıkladıktan sonra sizlere Ön kayıt adı altında bir ekran gelecek ve ekranda sizden bir ülke seçimi hemen ardından aşağıda eklediğim fotoğrafdaki bilgileri doldurmanız istenecektir.


✅ Ülke seçiminin ardından istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurunuz. Kullanıcı adı seçim işlemlerini yaparken Türkçe karakter kullanmayın ve şifrenizi en az 8 karakter olarak içinde mutlaka 1 rakam olarak seçiniz. 


✅ En altta bulunan kurallar metni kutucuğunu da onayladıktan sonra "teslim et" butonu aktif hale geliyor. Butona tıklayarak etwinning ön kayıt işlemini bitirmiş oluyoruz.


eTwinning Kayıt



✅ İşlem onayından hemen sonra sisteme girmiş olduğunuz mail adresine bir bağlantı gelecektir. 


✅ O bağlantıya tıklayınız ve 2.kayıt adımı için gereken adımları yapmak için yazımı sabırla okuyunuz.



etwinning öğretmen girişi


✅  Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan ekranda sizlerden öncelikli olarak okulunuz hakkında seçim yapmanız istenecek. Okulun bulunduğu il ilçe ve okul adı aşamalarını sırasıyla ekleyiniz.


Eğer etwinning kayıt alanında okul isminiz çıkmaz ise, böyle bir ekran gelecektir bu ekrandaki butona tıklayıp okulunuzu eklemeniz gerekmektedir. Eğer etwinning okul eklemede sorun oluşursa yorum olarak yazabilirsiniz. Anında yardımcı olacağım.





✅  Ardından size kişisel sorular soruluyor, gereken alanları doldurup bir sonraki aşamaya geçebiliri
z.



★ Tüm bilgileri doğru bir şekilde doldurduysanız eTwinning kayıt aşamaları bitmiş bulunmaktadır. eTwinning ulusal destek servisi tarafından sizlere çok kısa bir sürede dönüş maili gelecektir. Genelde bu mail 2-6 gün arası sürer ve mail geldikten sonra artık eTwinning öğretmen girişini yapabiliriz.

Eğer kayıt işlemleri için size bir mail gelmezse ulusal destek servisi mail adresinden bir ileti yazınız. Anında dönüş yapacaklardır.


Diğer yazımıza geçiş yapabiliriz...

💥"eTwinning Öğretmen Girişi ve eTwinning Öğrenci Girişi"



Yorum Gönder

0 Yorumlar