Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Learning Apss Nedir? Learning Apps İle Oyun Hazırlama | Web2 Araçları

Merhabalar bu yazımızın içeriğinde learningapps nedir sorusuna cevap bulacaksınız. Learningapps ile dersler için etkili oyun hazırlama işlemlerinden bahsettim. Son zamanlarda popüler hale gelen web2 araçlarından sizlere bahsetmeye devam ediyorum.



learningapps ile oyun hazırlama




LearningApss İle Oyun Hazırlama

Learningapps uygulamasına giriş yapmanız için öncelikle Google'a learningapps yaparak resmi siteye giriş yapıyorsunuz. Listenin ara yüzü çok basit bir kullanıma sahiptir. Site üzerinde daha önce hazırlanan etkileşimli içeriklere ve oyunlara ulaşmak için sitenin üst kısmında bulunan uygulamaları güncelle butonuna tıklıyorsunuz buradaki var olan oyunları inceleyerek sizlerde bu oyunlara benzer etkinlikleri hazırlayabilirsiniz eğer learningapps ile dersler için etkileşimli etkinlikler ve oyunlar hazırlamak isterseniz site üzerinde bulunan uygulama oluştur kısmına basmanız yeterli olacaktır.



Learningapps ile uygulama oluşturmak çok basit eğer bir fikriniz varsa hazır bir şablon seçiyorsunuz içeriği dolduruyorsunuz uygulamanızı kaydedip paylaşıyorsunuz. Var olan şablonlar içerisinde eşleştirme oyunu hazırlama, gruplara doğru eşleştirme oyunları, sayı doğrusu üzerinde etkinlik oluşturma,  normal sıralama şeklinde oyunlar,  serbest metinde cevaplar hazırlama,  resim üstünde eşleştirme oyunları,  etkileşimli online test hazırlama, boşluk doldurmalı metin hazırlama, uygulama demetleri film veya ses dosyasını uygulama ile kullanma etkinlikleri ayrıca en popüler oyunlardan biri olan kim milyoner olmak ister oyununu da learningapps ile hazırlayabilirsiniz. Gruplu Yapboz oyunları, çengelli bulmaca oyunu hazırlama, kelime bul bakalım, ne nerede gibi etkinlikler  de sizlere çok basit bir şekilde hazırlanıyor.

Learningapps ile oyunlar hazırlamak isterseniz beğendiğiniz bir şablonun tıklayın ve örnekleri inceleyin ardından örneklere benzer bir etkinlik ve uygulama oluşturmak isterseniz sağ üst tarafta bulunan, Yeni bir uygulama oluştur diyerek sizlerde beğendiğiniz etkinliklere benzer uygulamalar hazırlayabilirsiniz.


Açılan şablonda öncelikle bir uygulama başlığı görüyorsunuz ve uygulama erişmek adına bir açıklama metni istediğiniz ve eklemek istediğiniz metinleri resimleri oyun sitesine yüklüyorsunuz eğer isterseniz ekstra olarak ses ekleme ve video ekleme özelliklerini kullanabilirsiniz gereken ayarları yaptıktan sonra tamamla butonuna ve ön izlemeyi göster butonuna tıklayıp uygulamanızı herkesle paylaşabiliyorsunuz.



Daha kolay ve anlaşılır bir şekilde yapmak isterseniz de sizler için YouTube kanalında video çektim öğretmen çocuk YouTube kanalındaki video izlemek için aşağıdaki butona tıklamanız yeterlidir.


✅ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu yazımızda basit olarak learningapps ile etkileşimli ve multimedya öğrenim ögeleri oluşturmayı anlattım eğer herhangi bir sorunuz olursa yorum olarak yazabilirsiniz cevap vereceğim.


Tavsiye ettiğim "Thinglink İle Görsel Hazırlama" uygulamasını mutlaka inceleyin.







Yorum Gönder

0 Yorumlar