Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Bookwidgets Nasıl Kullanılır? | Ders içi Materyal ve Online Oyunlar Hazırlama

Merhaba arkadaşlar bugünkü yazımızda sizlerle bookwidgets uygulamasının tanıtımını yapacağız. Uygulama sayesinde istediğiniz ders için materyal ve oyun hazırlayabilirsiniz. Sizlerle sizlerle ayrıntılı bir şekilde bookwidgets uygulaması nasıl kullanılır ve bookwidgets ile nasıl oyun hazırlanır sorulara cevap vermeye çalışacağız.



Bookwidgets Nasıl Kullanılır? | Ders için materyal ve Online Oyunlar Hazırlama





Çoğu öğretmenimiz derslerinde oyun hazırlamak için alternatif uygulama arıyor. Öğrencilerimiz dersleri daha kalıcı bir şekilde öğrensinler öğrenme gerçekleşirken eğlenceye de yer versinler diye oyun içerikleri ve ders içerikleri daha eğlenceli hale getirilmeye çalışılıyor. Öğretmenlerimiz derslerin eğlenceli geçmesi için içeriklerini daha renkli ve oyunlaştırarak hazırlamaya çalışıyor. Bunları gerçekleştirirken de birçok oyun hazırlama uygulamaları araştırmalarına giriliyor.


Eğer öğretmen Çocuk web sitemde ufak bir gezintiye çıkarsanız  sizlerde İngilizce dersleri için jeopardy ve wordwall oyunlarını hazırlamış olduğunu göreceksiniz. Bu oyunlar sayesinde çocuklarım İngilizce kelimeleri daha kalıcı hale getirerek öğreniyorlar. İngilizce oyunlarını hazırlarken tüm sınıflar için ve tüm İngilizce içerikleri için ayrıca öğrencilerin ilgisini çekebilecek tarzda İngilizce oyunlar hazırlamaya dikkat ediyorum. 

İlkokul ve ortaokul İngilizce dersleri için  hazırladığım tüm sınıflar ve üniteler jeopardy oyunlarını indirmek isterseniz alttaki yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Jeopardy oyunları




İngilizce tüm üniteler ve tüm sınıflar için online olarak oynayabileceğiniz İngilizce wordwall oyunlarına web sitemde mevcuttur. Aşağıdaki linklere tıklayarak ilkokul wordwall oyunları ve İngilizce ortaokullar wordwall oyunlarına erişebilirsiniz.


İngilizce Wordwall Oyunları




Eğer gerekli gezintileri yaptıysanız şimdi de  sizlere bookwidgets uygulaması ile neler oluşturabiliriz bunlardan bahsetmek istiyorum. Çağımız teknoloji çağı ve bu teknoloji çağına ayak uydurmak isteyen öğretmenlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar öğrencilerimizin bilgiyi daha kalıcı halde öğrenmeleri için var olan tüm web2 uygulamalarını kullanmaya çalışıyorlar. Kullanmakla kalmıyorlar hatta kendileri bile etkinlik oluşturmak için özel dersler alıyorlar. 


Öğretmenler İçin Web2 Araçları


Bookwidgets uygulaması ile neler yapabiliriz? 


Bizler bookwidgets uygulaması ile derslerde online oyunlar hazırlayabilir ve online oyunları oynayabiliriz . Şimdi de bookwidgets uygulamasının bizlere sunduğu özelliklere bakalım;


✔Ders soruları hazırlayarak çocuklarımıza online olarak sorular sorabiliriz 

Bir tarafında soruların diğer tarafında cevapların olduğu soru kartları hazırlayarak ders için materyaller hazırlayabiliriz

Online olarak kısa bir sınav oluşturun ve anlık olarak cevapları değerlendirme

✔Web tabanlı tahta oluşturup tahta üzerinden ders anlatım sunumu hazırlayabilirsiniz


Bookwidgets uygulaması ile hazırlayabileceğiniz dersler için online oyunlar;


💚Tombala kartı oyunu hazırlama

💚Çengel bulmaca oyunu hazırlama 

💚Adam asmaca oyunu hazırlama

💚Yapboz oyunu hazırlama 

💚Hafıza oyunları hazırlama

💚Online beyin haritası oluşturma

💚Online olarak çiftleri eşleştirme oyunu hazırlama

💚Online aradaki farkı bul oyunu hazırlama

Bookwidgets uygulamasında sadece oyunlar hazırlamıyoruz ayrıca ders için sunumlar YouTube videoları ders içi materyal videoları ve ders içi birbirinden çeşitli sunumlar hazırlayabilirsiniz. Uygulama sayesinde sadece 1 ders için değil tüm dersler için içerik ders materyalleri ve oyunlar hazırlayabilirsiniz.


Bookwidgets uygulamasının ücretsiz olarak kullanımı için toplam süreniz 30 gündür. Üyelik hesabı oluşturmak ücretsizdir ve Google hesabınızla rahat bir şekilde giriş yapabilirsiniz. 

Şimdi de sizler için bookwidgets uygulamasının kullanımını ayrıntılı bir şekilde anlattığım ve örnek olarak etkinlik oluşturduğum bookwidgets nasıl kullanılır YouTube videomu paylaşıyorum. 


Diğer web2 araçları ve uygulama tanıtımları için YouTube öğretmen çocuk kanalıma da abone olursanız sevinirim. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar