Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Jeopardy Oyunu İndirme İşlemi ve Oynama

 Herkese Merhabalar değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler. Uzun bir pandemi sürecinden sonra tekrar sizlere paylaşım yapmaya karar verdim ve en çok sevdiğimiz oyunlardan biri olan  ve derslerimizin vazgeçilmezi olan "Jeopardy Nasıl Oynanır?" yazımla karşınızdayım.

Jeopardy Nedir?

Jeopardy oyunu diye tabir ettiğimiz bu kelime oyunu bilgisayar tabanlı sistemler üzerinden ya da okullarımızdaki teknoloji harikası akıllı tahtalarda oynanabilen insternet odaklı ya da interaktif bir yazılım oyunudur. Tamamen kelime içerikli olup, sınıf içi rekabeti artırmada bir numaralı görev alıyor. Mükemmel bir ayrıcalığa sahip olan, kelime oyunumuz istediği kadar nüfusu olan tüm sınıfın aynı anda oynaması için de fırsat veriyor. 

Jeopardy Oyunu İndirme

Jeopardy Nasıl Oynanır? 

 Jeopary oyununu oynamak için öncelikle indirmeniz gerekiyor. Şu anda içerik depolamaya devam etmiş olduğum sitemizde tüm seviyelere sahip olan  sınıf grupları için ünite ünite Jeopardy oyunları yerini almaya devam edecek. Tüm eğitim sevdalısı ve jeopardy oyunumuzun müridi olan kullanıcılarımız için erişim sağlayan indirme linkleri aktif olacak. Bunun üzerine bir tatlı çok iyi gider diyenler içinde diğer muhteşem haberim oyunun indirme boyutunun sadece 1MB civarında olması.

 Diyelim Jeopardy oyunu indirme işlemini tamanladınız. Bizi bir tsunami misali uzaktan eğitime doğru yelken açtıran pandemi sürecinde "Zoom" ile olan ilişkimize çok büyük bir eğlence katacak olan Jeopardy oyunumuzu bilgisayarlarımızdan ya da akıllı tahtalarımızdan etkin hale getiriyoruz ve açıyoruz. Karşımıza çıkacak olan 3 adet seçenek çıkacak olup bu seçenekler 2 groups-3 groups- 4 groups şeklindedir. Grup sayısı seçimleri için tek tuşla karar verme komutası sizde. Sınıf mevcut sayınız sınıfa sığmayacak kadar bile olsa oyunu oynatma şansına sahipsiniz. 2 grup olarak seçtik ve öncesinde gruplarımızı belirliyoruz. Oyunu oynama aşamsına geçtiğiniz anda başlama tuşuyla birlikte ekranda 50 ve 250 puanlar arasında değişen soru çeşitleri görünecek. Görev alma sırası gelen öğrenci muhteşem oyunla yüzleşmek için tahtaya gelir ve istediği puan seviyesinde sorusunu görmek için hazır olabilir. 15 saniyelik soru cevalama hakkı olan süreyi çok etkili bir şekilde cevaplayamazsa takım arkadaşlarını hüzne boğarak hanelerine eksi puan olara ekletiyorlar. Eğer doğru cevap verirlerse grup halinde puan kazanıyorlar. Basit tekniği ve kalıcı eğlence profili ile derslerimizde yeni bir aktivite penceresi açan Jeopardy ünite sonlarında vazgeçilmez bir yer ediniyor.

 Daha ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde öğrenmek isterseniz Youtube kanalımda paylaştığım videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum.

 


Jeopardy İndirme İşlemi ve Oynama

 Jeopardy indirme işlemi için yapmanız gerekenleri sırayla iletiyorum;

  • Dersinizde kullanmak istediğiniz ünite numarasını ya da ismini arama motoromuz vasıtasıyla site içerisinde arayabilir ve muhteşem oyunumuza erişim sağlayabilirsiniz.
  • Üniteyi bulduktan sonra indir butonuna tıklayınız.
  • Dosyalar .Rar olarak inmekte olup bununla ilgili yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
  • .Rar olarak inen dosyaları klasöre çıkartınız.
  • Jeopardy oyunu flash dosyasına tıklayınız.
  • Her yıl düzenlenen müfredat ve materyal içeriğinden sonra oyunlarımız da güncelleme ile kendini daha modern ve yenilenmiş olarak sizlere sunuyor.
  • İyi eğlenceler

 


 


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. merhaba. Jeopardy oyununu severek derslerde kullanıyorum. fakat diğer gittiğim okulda pardus işletim sistemi var orda açılmıyor. bunun çözümü var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kendi okulumda da pardus sistemi kullanıyoruz herhangi bir sorunla karşılaşmadık hocam. Sistemsel bir sorundur muhtemelen :(

      Sil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...