Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Canva Muhteşem Yapay Zeka Destekli Özelliklerini Tanıttı

 Canva, herkesin daha kolay tasarım yapabilmesi için geliştirdiği online tasarım aracıyla, yapay zeka teknolojisinin yükselişine kayıtsız kalamadı ve bir dizi yeni özelliği hayata geçirdi. Bu özellikler, profesyonel tasarım deneyimi olmayanlar için sosyal medya grafikleri, sunumlar ve reklam malzemeleri gibi içerik oluşturmayı daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Canva Muhteşem Yapay Zeka Destekli Özelliklerini Tanıttı


Markalar Artık Brand Hub İle Çalışabilir

Canva, Visual Worksuite'e eklediği Brand Hub özelliğiyle, kullanıcıların kuruluşlarının görsel kimliğiyle tutarlı kalmasına yardımcı olacak araçlar sunuyor. Kullanıcılar, logolar, yazı tipleri, renkler ve tasarım yönergeleri gibi şirkete özgü varlıklar içeren bir Marka Kiti oluşturabiliyorlar. Bu sayede belirli etkinlikler, kampanyalar ve projeler için varlıklar bir arada gruplandırılabiliyor; markalı yeniden kullanılabilir şablonlar oluşturulabiliyor. Ayrıca, yöneticiler, Canva'da oluşturulan herhangi bir içeriğin markaya uygun kalmasını sağlamak için onaylanmayan yazı tiplerini ve renkleri kısıtlayabiliyorlar. İş akışlarını yayınlamadan önce doğrudan Canva'da onay verebiliyorlar.


Tek Hareketle Magic Edit ve Magic Eraser

Canva'nın yapay zeka destekli özellikleri arasında ise Magic Edit ve Magic Eraser bulunuyor. Magic Eraser, istenmeyen kısımları siliyor ve arka plandaki insanlar veya gereksiz nesneler gibi bir görüntüde istemediğiniz her şeyi kaldırabiliyor. Magic Edit ise görüntüye herhangi bir şey ekleyebiliyor veya görüntüde bir şeyi değiştirebiliyor. Yapmanız gereken tek şey, Magic Edit'e ne eklemek veya değiştirmek istediğinizi sormak, araç eksik ayrıntıları sizin yerinize dolduruyor.



Beat Sync Özelliği de Geldi

Beat Sync özelliği, farklı video klipler veya görüntüler arasında geçiş yaparak video çekimlerini bir şarkıya göre otomatik olarak düzenleyebiliyor. Bu özellik, bir tasarımdaki herhangi bir metni otomatik olarak 100'den fazla farklı dile çeviriyor. Canva, kendi sistemlerini oluşturmanın yanı sıra bu özelliklerin temeli olarak farklı yapay zeka modellerinin bir karışımını kullandığını söylüyor.

Canva, 953 yeni yazı tipi ve çalışma alanına özgü olmayan bir dizi araç ekleyerek tasarım platformunu daha da genişletiyor. Canva, tasarımcılık konusunda uzman olmayan kullanıcıların da rahatlıkla kullanabileceği birçok yeni özellikle güncellendi.


953 yeni yazı tipi ve çalışma alanına özgü olmayan araçların yanı sıra, mizanpajlar, katmanlar, stiller ve gradyanlar için yeni düzenleme özellikleri de kullanıma sunuldu. Ayrıca, artık resimler için doğrudan Canva'da alternatif metin oluşturmak da mümkün hale geldi. Tüm bu özellikler sayesinde Canva, kullanıcıların tasarımlarını daha kolay bir şekilde canlandırmalarına ve kişiselleştirmelerine olanak tanıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar