Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

45 Bin Öğretmen Ataması Branş Dağılımı

 Bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesi sonrası atama takvimini ve branşlara göre kontenjan dağılımını açıkladı. Ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacağı ve atamaların 8 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi. Bu içerikte 45 bin öğretmen atamasının kontenjanları ve 45 bin öğretmen ataması branş dağılımını göreceksiniz.


45 Bin Öğretmen Ataması Branş Dağılımı



45 Bin Öğretmen Ataması Kontenjanları ve Branş Dağılımı

Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle 45 bin yeni öğretmen alımı yapacak. Bu atama için atama takvimi ve branş bazında kontenjan dağılımı açıklandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni öğretmen atama takvimi hakkında açıklama yaptı. Ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacağını belirten Özer, adayların sözlü sınav merkezlerinin 4 Nisan'da ilan edileceğini, sözlü sınavların ise 7-16 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Sözlü sınav sonuçları ise 18 Nisan'da açıklanacak. Atama tercihleri 2-6 Mayıs tarihleri arasında alınacak ve atama sonuçları 8 Mayıs'ta açıklanacak. Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren görevlerine başlayacak.

Bakan Özer, 45 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını da açıkladı. 103 alandan atama yapılacağını belirten Özer, en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin bilgileri de paylaştı. Buna göre, sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Başvuru için taban puan 50 olarak belirlendi.

Bakan Özer, öğretmen atamalarının son 20 yılda en fazla yapıldığına dikkat çekerek, bu atamanın bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olduğunu ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eğitime verdiği destekler için teşekkür etti.,


Branş listesini görüntülemek için tıklayınız...


45 Bin Öğretmen Atama Takvimi


Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki eğitim sisteminin kalitesini artırmak ve öğretmen açığını kapatmak amacıyla 45 bin yeni öğretmen ataması yapacak. Atamalar için takvim ve kontenjan dağılımı açıklandı.

Atama takvimiyle ilgili açıklamayı yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacağını, adayların sözlü sınav merkezleri tercihlerinin 4 Nisan'da açıklanacağını, sözlü sınavların 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ve sonuçların 18 Nisan'da açıklanacağını belirtti. Adaylar, atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler ve atama sonuçları 8 Mayıs'ta açıklanacak. Bakan Özer, atamaların 1 Eylül'den itibaren geçerli olacağını da sözlerine ekledi.





Yorum Gönder

0 Yorumlar