Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Blogger İle Website Oluşturma | eTwinning Yaygınlaştırma

İnternet üzerinde ücretsiz blog ve web site oluşturmak için bu yazıyı sizlere hazırlıyorum. Bugün sizlerle blog üzerinden ücretsiz blog ve web hazırlayacağız.Ayrıca etwinning proje yaygınlaştırma çalışmaları için en çok kullanılan yollardan birini de sizlere göstermiş olacağım.


Blogger İle Website Oluşturma | eTwinning Yaygınlaştırma 

Blogger İle Website Oluşturma

Biliyorsunuz blogger.com blog sitesi Google tarafından ücretsiz olarak sunulan bir servistir. Sağlamış olduğu ücretsiz birçok olanak sayesinde sizlerde projeleriniz için ücretsiz blog ve ücretsiz web sitesi hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle bir gmail hesabı oluşturun ve oluşturmuş olduğunuz Gmail hesabınız ile blogger sitesine giriş yaparak ilk adımı gerçekleştirin,  blogger giriş yaptıktan sonra sol üst tarafta bulunan yeni blog butonuna tıklayınız ve açılan ekranda oluşturmak istediğiniz web siteye bir başlık giriniz. Sitenize özel başlığı girdikten sonra sonraki butonuna tıklayınız ve web sitenize özel bir URL seçimi yapınız. Sitenize özel URL seçimi yaparken Türkçe karakterler kullanmayın ve işlemleri tamamladıktan sonra kaydet diyerek bir sonraki aşamaya geçiniz.


Blogger.com ile ücretsiz blogunuzu ve sitenizi oluşturdunuz. Şimdi sizlerle blog üzerinden yeni yayın oluşturacağız ve web sitemize içeriğimizi girmeye başlayacağız.

Blogger Yayın Oluşturma

Blogger ile yeni yayın oluşturmak için açılan ekranda sol üst tarafta bulunan yeni yayın butonuna tıklayınız ve içeriğinizi kendinize özel olarak oluşturunuz paylaşım yapmak için sağ üst tarafta bulunan yayınla butonuna tıklayarak içeriğinizi ve sitemizde paylaşabilirsiniz böylece ziyaretçiler oluşturmuş olduğunuz bu yayına rahat bir şekilde erişebilecek.


Blogger İstatistikleri İnceleme

Blogger şablon ana menüsünde istatistikler sekmesinden sitenize ait verilere erişebilir ve günlük olarak sitenize yapılan 1 sayısını ve yayınların okunma sayısına erişebilirsiniz. sol taraftaki yorumlar sekmesinden ise blogunuz veya siteniz içerisinde yapılan yorumlara görebilir ve yorumlara cevap verebilirsiniz.


Blogger İle Para Kazanma

Blogger siteniz üzerinden para kazanmak isterseniz sol tarafta bulunan kazançlar sekmesinden adsense bağlı butonuna tıklayarak gereken şartları yerine getirdi iseniz para kazanmaya başlayabilirsiniz. 


Blogger Sayfa Ekleme

Blogger sayfa eklemek için sol tarafta bulunan sayfalar sekmesinden sayfalar oluşturabilir ve paylaşım yapabilirsiniz. 

Düzen sekmesinden sitenizin nasıl göründüğünü ve içeriklerin düzenini ayarlayabilirsiniz. ayrıca sitenize özel ekleyebilir veya var olan geçitlerin yerlerini değiştirebilirsiniz.

Blogger Tema Ekleme

Sitenizin var olan temasındaki html ayarlarını düzenlemek ya da sitenize yeni bir blog teması yüklemek isterseniz sol tarafta bulunan menüden tema  sekmesine tıklıyorsunuz ve açılan ekranda özelleştir butonuna ya da yanındaki aşağı ok butonuna tıklayarak temanızı ekleyebilir veya bir blogger teması yüklemek için geri yükle butonuna basabilir var olan temanızın html ayarlarını düzenlemek isterseniz de en alttaki html düzenle butonuna tıklayabilirsiniz.

Ayarlar sekmesinden ise sitenize ait tüm ince ayarları meta etiketleri blok başlığı blok simgesi veya blogunuza ait versenize ait logo işlemlerini ve daha birçok ince ayarları yapabilirsiniz.

eTwinning Web Site Kurma - Proje Yaygınlaştırma

Ayrıca eTwinning projelerinde proje yürüten ekip arkadaşları için projelerinizin yani etwinning yaygınlaştırma çalışmalarımızı yapmak için blogger ile blog oluşturup proje ürünlerinizi blogger üzerinden paylaşabilir ve yaygınlaştırma çalışmalarınız için fırsat yakalayabilirsiniz.


Eğer blogger üzerinden ücretsiz bir blog ve web site oluşturmak için videomu İzlemek isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak YouTube öğretmen çocuk kanalındaki sizlere özel bir durumu izleyebilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar