Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Son Dakika Ortaokul Sınavları Ertelendi | Meb Sınav Takvimini Güncelledi

 5.Sınıf, 6.Sınıf ve 7.Sınıf ortaokul sınav tarihleri ertelendi. Böylece ortaokul sınav takvimi güncellenmiş oldu ancak 8.sınıf sınav tarihleri hakkında herhangi bir erteleme söz konusu değil.



Son Dakika Ortaokul Sınavları Ertelendi | Meb Sınav Takvimini Güncelledi



Akşam saatlerinde gelen son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul sınavlarında güncelleme yaptı.  Böylece 5 sınıf sınavları 6. sınıf sınavları ve 7 sınıfların okul sınavları ertelendi.  daha önce biliyorsunuz ki lise seviyesindeki 9-sınıf 10sınıf ve 11 sınıfların sınavları ertelenmişti ancak 12. sınıfların sınavında herhangi bir güncelleme yapılmadı.  yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika haberine göre ortaokul seviyesindeki 8 sınıflar hariç yapılan okula okul sınavlarında erteleme oldu. 26 Mart tarihine kadar planlanan okul sınavları yapılacak ancak 26 Mart sonrasında kalan sınavlar için sonraki sınav tarihi 3 Mayıs'a ertelendi.












MEB ORTAOKUL SINAVLARINI ERTELEDİ!

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;


Orta Okullardaki yüzyüze sınavlar yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır. Yüksek ve çok yüksek Risk grupları ndaki illerde ortaokulların 5 6 ve 7 sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır.
















Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4 sınıflar ile ortaokulların 8 sınıflarında sınavlar okul ortamında yüzyüze yapılmaya devam edilecektir. Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlarda 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecektir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar