Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

VFabrika Nedir? | Eba ile VFabrika İndirme Ve Kurulum

 Son zamanlarda karşımıza sıkça çıkmaya başlayan VitaminFabrika diğer adıyla VFabrika hakkında bilgi vermek ve benim gibi merak edenler için Vfabrika ve Eba hakkında aydınlatıcı bilgiler sunmak adına bu yazımı sizlere sunuyorum. 


Yazıya Başlamadan Derslerde Kullanabileceğiniz Diğer Oyunumuz "Jeopardy" Oyunlarına Göz Atmayı Unutmayın.


VFabrika Nedir? | Eba ile VFabrika Nasıl Kullanılır?



VFabrika Nedir (VitaminFabrika)?


Sevgili öğretmen arkadaşlarım, dersleri zenginleştirmek, eğitsel süreçleri daha aktif hale getirmek için ve kendi ürettiğiniz Vfabrika etkinliklerini kullanmayı düşündünüz mü? Ya da siz değerli öğrenciler kendi oluşturduğunuz oyunu, animasyonu ya da görsel materyalleri interaktif hale getirerek başkalarının kendi derslerinde kullanmasını istemez misiniz?  Bu içerikleri tek başınıza üretebileceğiniz gibi, ortaklaşa çalışarak hayata geçireceğiniz işbirliğine dayalı projeler de geliştirebilirsiniz. Hem de hiçbir kodlama yapmanıza gerek kalmadan. 


Vfabrika program kurulumu



Yeni nesil içerikler geliştirmek adına geliştirilen Vfabrika, bu konuda en büyük yardımcınız olacak. Vfabrika'da her biri bir bilgisayar dilinde belli bir işleme karşılık gelen blokları kullanarak etklinliğinizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Etkinliği zihninizde tasarladıktan sonra, geriye kalan basit bir parçayı birleştirmekten daha basit bir hal kalıyor. 

Dakikalar içerisinde hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan Vfabrika sayesinde online meteryal üretebilir ve mobil-bilgisayar-web üzerinden istediğiniz platformda paylaşabilirsiniz. En güzel özelliklerinden biri de CSS ve Java Script Çıktısıyla tüm cihazlarda ve platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 


Vfabrika Nasıl Kurulur?


Ben ilk defa Vfabrika uygulamasını Eba içerik üretme bölümünde gördüm ve araştırmalara girdim. Çünkü Vfabrika ile daha interaktif içerikler oluşturulduğunu duymuştum ve Milli Eğitim Bakanlığı, Vfabrika uygulamasını bizlere ve öğrencilere sunduysa demek ki çok zengin içerikler oluşturulmayı bekliyor olacaktır.


Şimdi de, Vfabrika uygulamasının Eba üzerinden nasıl indirildiğiniz ve Vfabrika uygulamasının nasıl kurulduğundan bahsedeceğim. Bu arada Vfabrika uygulaması nasıl lisanslanır? sorusunun cevabını da sizlere vermeye çalışacağım. 


Vfabrika Lisans Kodu Alma


Hadi hep birlikte Vfabrika kurulum aşamalarını uygulayalım;


✅ Öncelikle EBA uygulamasına giriş yapıyoruz.

✅ Eba'da sayfam sekmesinin altında yer alan İçerik Üretimi alanına geliyoruz.

✅ Açılan sekmelerde "VFabrika" yazısına tıklıyoruz.

✅ Açılan ekranda 2 tane farklı sürüm göreceksiniz. Siz hangisini isterseniz seçebilirsiniz.

✅ Ben 6.8.23 kısmını indirerek devam ediyorum. İndirmek için buraya tıklayınız alanından indirim işlemini başlatıyorum. 

✅ Vfabrika dosya boyutu ortalama 70mb boyutlarında olup, indirme işlemini tamamlanmasını bekliyoruz. 

✅ İnen dosyanın üzerine tıklayıp "Çalıştır" butonu ile devam ediyoruz.


✅ Türkçe dilini seçip, tamam diyoruz ve "kabul et" diyerek ilerliyoruz. "İleri" diyoruz ve masaüstüne simge oluştur dedikten sonra" kurun" butonuna tıklayıp kurulum işlemini tamamlıyoruz.

✅ VFabrika uygulamasını masaüstünden açıyoruz ve karşımıza gelen ekranda "Donanım Anahtarını" kopyala yapıyoruz ardından daha önce açmış olduğumuz Eba uygulamasına geri gidiyoruz.

✅ Eba Vfabrika bölümünde kopyaladığınız donanın anahtarını yapıştırıyoruz. Ve "Ekle" diyoruz.

✅ Ekleme işlemi bittikten sonra bize bir "Lisans Anahtarı Verecek" ve o lisans anahtarını kopyalayıp , Masaüstünde kurduğumuz Vfabrika uygulamasına lisans anahtarını yapıştırıyoruz ve başarıyla Vfabrika kurulum işlemi tamamlanmış oluyor. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. emeğinize sağlık...bence daha çok yorumu hakediyorsunuz...konuya benim gibi uzak birinin bile rahatlıkla anlayabileceği bir dille anlatmışsınız...mesleğe yeni başladığım günlerdeki hevesim olsaydı kesinlikle bu uygulamayı denerdim:))

    YanıtlaSil

Yapacağınız tüm yorumlar benim için çok değerlidir. Lütfen istekleriniz ve güzel mesajlarınızı benden esirgemeyin...