Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Run Marco Nedir? Run Marco Nasıl Oynanır? | Basit Kodlama Oyunu

 Yine çok eğlenceli bir oyun tanıtımından bahsetmek istiyorum. Çok küçük yaşlarda eğitimin önemini kavramaya başladık, kodlamanın da çocuklarımız için ve gelecekleri için ne kadar önemli olduğunu farkına vardık. Run Marco oyunu ile çocuklarımızı harika bir oyunla tanıştırmak ve onlara basit kodlama komutlarını öğretmen istemez misiniz? Bu yazımda sizlere Run Marco Nedir? Run Marco Nasıl Oynanır? ve Basit kodlama oyunu sorularına cevap vermeye çalışacağım.


Run Marco Nedir? Run Marco Nasıl Oynanır? | Basit Kodlama Oyunu






Kodlama Nedir? Kodlamanın Çocuklarda Önemi

Değerli arkadaşım, gün artık mızrak günü değil, evde oturup patates cips yeme vakti değil. Şu an ben bu yazıları yazarken dünyanın diğer tarafında binlerce çocuk ellerine almışlar cihazları kod yazıyorlar. Artık makineler etrafımızı sarmaya başladı. Şuursuzca bu makinelerin hayatımızı ele geçirmelerine izin vermek istemeyiz. İşte bu durumda yapacağımız tek şey erken yaşta çocuklarımıza kodlamayı öğretecek bir yöntem aramalıyız. Kodlama çok basit anlamıyla kullanmış olduğumuz bilgisayar, laptop, iş alanlarındaki makineler ya da var olan sistem tarzı uygulamalara onlarından dilinden komut verme işlemleri diye tanımlayabiliriz.


Sitemizde yine çocuklarımızın bilgi edinimine katkıda bulunacak tüm sınıf seviyelerine uygun "Jeopardy oyunları" ile yine tüm sınıf kademelerinde hazırlamış olduğu "wordwall" oyunları var. Çocuklarımız boş vakitlerinde bu oyunları oynarak zamanlarını verimli hale getirebilir, böylece hem eğlenip hem de ingilizcelerine katkıda bulunabilir.






Çocuklarımız ne kadar çok kodlama dünyasına hazırlarsak onlara farkında olmadıklar bir zamandan büyük bir iyilik vermiş olacağız. Zaten günümüz çocukları bu tarz konularda çok istekliler ve ellerinden geleni de yapıyorlar. Bende bir öğretmen arkadaşımızın tavsiyesi ile çocukların hem eğlenip hem de çok basit düzeyde kodlamanın mantığını anlamaya yardımcı olabilecek Run Marco oyunu ile karşılaştım. Run Marco nasıl oynanır? buna dair bir eğitim videosu hazırlayıp youtube öğretmen çocuk kanalımda paylaştım. 


Run Marco Nasıl Oynanır?

Şimdi sizlerle kodlama oyunu oynamak için hangi adımları yapmalıyız? bunlara göz atalım. Öncelikle sizlerden run marco oyunu oynamak için websitesine girmeniz isteniyor, google arama motoruna run marco yazdığınız zaman ilk site üzerinden kodlama oyun sayfasına erişim sağlayacaksınız.


👉 Run Marco Giriş 


Yükleme sayfası ile giriş yapılıyor ve yükleme bittikten hemen sonra oyunumuzuz dil destek sayfası açılıyor. Bu sayfa üzerinde dünya dillerinde bir çok alternatif mevcut. Kodlama oyununu "Türkçe" dil desteği ile oynamak çocuklarımız için de çok rahat olacaktır. Bu ekran üzerinden dil seçimini yapıp ilerliyoruz. İngilizce gelişimine katkısı olması açısından da İngilizce seçim yaparak ilerleyebilirsiniz.


Run Marco Nedir? Run Marco Nasıl Oynanır? | Basit Kodlama Oyunu


Gerekli dil seçimini yaptıktan hemen sonra, kodlama oyunuz Run Marco bizden karakter seçimi yapmamızı istiyor. Bu karakter seçimi ile oyun boyunca karakterimiz ile kodları yazıyoruz ve karakterimiz bu kodlardaki talimatlara göre görevini yerine getiriyor. Karakterlerimizin adı alttaki resimde de gördüğünüz gibi oyunumuzun adı içinde de geçen "Marco" ile kız karakteri olan "Sophia". Karakter seçimini istediğiniz şekilde yaparak bir sonraki aşamada oyunumuz başlıyor.


run marco oyun karakterleri




Oyunumuz içerisinde haritalar var, bir harita seçimi yaparak kodlama işlemlerine ilk adımı atıyoruz. Harita içerisinde bize verilen kodlama görevlerini yaparak geçebileceğimiz bir çok seviye var. 1.Seviye ile başlangıç yapıyoruz ve kutucuklar ile başlayan oyunumuz zaten bize ne yapmamız gerektiğini gösteriyor. Ardından sol menüde sizlere verilen basit kodlama talimatlarını kullanarak karakterimizi hareket ettiriyorsunuz ve istenen hedefe ulaşıyorsunuz.


Basit Kodlama Oyunu



Çocuklarımızın gelişimine ve geleceğine katkıda bulunmak için elimizden geleni her zaman yapmak zorundayız. Sizler de yazımı beğendiyseniz paylaşmayı ve güzel yorumlarınızı bırakmayı unutmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar