Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Oyunlarla İngilizce Dersleri

 Hep beraber bir geçmişe dönelim. Sıralar her zaman sabırsızlıkla beklediğimiz alanlarımız oldu. Çünkü ders çok eğlenceli, öğretmen çok eğlenceli. Düşündüğümüz zaman her bir birey bu tarz öğretmene sahip olmuştur. Yabancı dil öğretmeni olmak için beni epeyce şehvetlendiren olay budur. İngilizce derslerinde oyunlar ile ilerlemek tam eğlenci aracı oldu.Sakın yorum yapmaktan kendinizi geri çekmeyin.


 

Eğitimin atom merkezine inebilmek için geçtiğimiz asırlar boyunca birden çok incelemeler ele alındı. Çoğunun aynı yönder gayeleri vardı. Eğitim alanı üst seviyelere ilerletmek, ufukların geniş bir arazi oluşturmak... Elbette 3 kelimeye sığdırmak bu çalışmalara hakaret olur. Hepsinin daha onlarca alt dalı mevcut. 

Peki İngilizce dersleri için Ne düşünüyorsunuz?

Asla unutmam, ilköğretim okuduğum sıralarda, İlyas bey adında enerjik mi enerjik muhteşem bir öğretmenimiz vardı. Ufkumun dar olduğu sıralarda, bir tek İngilizce dersinin saymış olduğum özelliklere sahip olduğunu ve şansını çok iyi kullandığını düşünürdüm. Sonradan anladık ki tamamen öğretmen ile ilgili. Aslında şu anda da bu durum çok geçerli. Geçmişim kirli tahtalarından, muhteşem ötesi cihazlara geçerek şans ötesinde imkanlar kucağımıza düştü. En önemlisi sosyal medya diye bir güç elimizde. Size şu yazımı okumayı teklif ediyorum. Açın yan sekmede dursun.

* YouTuber Olmak İsteyen Öğretmen

 



Günümüz eğitim dünyasında, eğitmen kardeşlerimiz bunun içine kendimi de katabilirim, akıl üstü muhteşem bir teknoloji imkanlarına sahibiz. Seçim yapma şansı sizde; derse girebilir ya da anında bu sihirli çubukları kullanabilirsiniz. Verimini almak istediğiniz sonuçları görebilmek için ikinci adımdı yöntemi seçmek sizin için daha akıl kari bir durum olacaktır. Jeopardy benim imkanlarım için kendimi gösterebileceğim tek uzamanlık alanım ve materyalim. Elimden geldiğince teknolojiyi derslerime katmaya çalışıyorum. Çocuklar teknoloji ile etkileşimde bulunmayı çok seviyor. Onların minik parmakları akıllı tahtanın yüzeylerinde sürtünsün diye onlara elimden geldiğince söz hakkı vermeye dikkat ediyorum.  Buradaki bardağım görünmeyen kısmı, minik yavrumuzu dersin akışına dahil etmek.  İkinci kısım doğru olanı aktarma sırası. 

Söz konusu akıllı tahtalara dokunduk madem hemen şuraya bir kelam bırakıyım.  Fırsat eşitliği! Çok ciddi bir konu aslında.Bunu buraya yazarak hala okullarımızda bu muhteşem teknolojiye sahip olmayan sınıf yuvaları var desem. 4 yıl süresince sınıflarında terimi akıttığım  İlkokul kademesin kademisinde bir sınıfta akıllı tahta bile yoktu.  Vücudumun yeni terlerini akıtacağım görev yerimde bu şansa kavuştuğum için çok şanslıyım.

İngilizce Derslerinde Hangi Oyunlar Oynanır

Yazmış olduğum oyunlarla ingilizce dersleri yazım, ben nefes almaya devam ettikçe bu konumda kendini bulundurmaya devam edecek.Ben tecrübeler ve kelamlar edindikçe bu akan yazı ırmağının devamı da sizlerle buluşacak.


 

İngilizce Oyunlar

Kelime öğrenimi için "Jeopardy" olmazsa olmaz. Sitemde tüm kademeler için Jeopardy oyunları mevcut. İncelemek için tıklayabilirsiniz...

Ders kitabı diye tabir ettiğimiz sıkıcı materyalleri tek bir darbeyle ortadan kaldırarak sizleri yeni bir ufka götüren sunumlar. Saygıdeğer öğretmenlerimiz Ezel Ballı bey, Demet hanım hocalarımız bu şaheserleri ingilizce materyal odasına çekerek bizleri büyüye kaptıran ustalarımız oldular.  Google amca bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

 Cram oyunlarını mutlaka duymuşsunuzdur. Kelime dediğimiz anda tüm dikkatleri üstüne çeken canımın içi.  Biliyorsunuz ingilizce öğreniminde kelime başı çekiyor. Kelime bilmeyen bir öğrenci sınavda kağıt ile karşı karşıya kalıyor ve bir çıkmaza giriliyor.

Devamı gelecek...

Yorum Gönder

0 Yorumlar