Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

YouTube Öğretmen Kanalları

Youtuber olmaya ne dersiniz sevgili öğretmen arkadaşlarım. Son zamanlarda YouTuberlar ün yapmaya başladı ve hatta şu anda minik çocuklarımız ve öğrencilerimiz hayallerindeki meslek olarak YouTube kanal sahibi olmak diye cevap veriyor. Sanırım artık YouTube bir meslek dalı olarak görülmeye başlandı. 


YouTube Öğretmen Kanalları



Bu yazıma başlamak için ilham kaynağı olan meslektaşlarım da artık bir YouTube kanalı sahip olmak istiyor. İnternet olmayan ev artık neredeyse yok. Çağ internet çağı olunca ister istemez ders içi kullanacağımız materyal internet odaklı oluyor. Özellikle İngilizce öğretmenleri olarak interneti sıkça materyal kaynağı olarak kullanmak bizim için önemli. Bir çok öğretmen arkadaşlarım ingilizce akıllı tahta sunumları hazırlayarak hem öğretmen arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştırıyor hem de öğrenciler için dersler çok eğlenceli oluyor. Sadece bunlarla yeterli kalmıyoruz. İngilizce öğretmeni Facebook gruplarına katılan öğretmen sayılarını görseniz çok şaşırırsınız. İngilizce öğretmeni arkadaşlarım için bir Facebook grubuna bende sahibim katılmak isterseniz diye  şöyle bırakayım.

Öğretmen Çocuk İngilizce Materyal Grubu

Instagram uygulaması da öğretmenler için çok güzel bir sınıf ortamı oluşturuyor aslında. Hazırladığınız materyalleri daha çok kitleye ulaşım sağlaması için güzel bir araç oluyor. Etkileşim için de çok güzel katkı sağlıyor. Takipçiler yorum da yaparak çokça katkı sağlıyor. Benim de bir Instagram sayfam olmazsa maz. Öğretmen Çocuk Instagram

 



Öğretmenin YouTube Kanalı Olur Mu?

Neden olmasın arkadaşım? Öğretmen insan değil mi? Hatta bir şey söyleyelim, en iyi YouTuber öğretmenden olur. Son zamanlarda çoğu gencimiz ün yapma hevesiyle YouTube üzerinden bir kanal açarak aslında pek gerçek olmayan sosyal medya hayatına adım atıyor. Sadece gençler olsa yine güzel, 5 yaşındaki yeğenim de buna dahil. 

Pandemi süreci ile birlikte uzaktan eğitim hayatımızda yıldırım etkisiyle yerini aldı ve bizleri sınıf ortamından aylarca uzak tuttu. Peki bu süreçte eğitim ne oldu? İşte öğretmen arkadaşlarımız da böylece YouTube dünyasına adım atmış oldu. Youtube için video hazırlayan hatta bir video için film stüdyosu gibi bir ortam oluşturan öğretmen arkadaşlarımız, geniş bir kitleye ulaşarak aslında pandemi süreci ile bile görevini fazlasıyla yerine getirdiler. Bir video hazırlama sürecinin zorluğunu çok iyi bilirim. 

Şekil A ; Öğretmen Çocuk YouTube Kanalı


 

Eğitim her yerde olur ; sınıfta, bahçede, Facebook'ta, Instagram'da ve hatta YouTube'da... Şu anda yeni modern eğitim sisteminin dışında öğrencilerimizin dikkatini ciddi bir şekilde çeken sosyal medya var. Artık kabul edelim ki Sosyal Medya hayatımızın temel taşlarından biri oldu. Asıl amaç Sosyal medyayı hayatımızdan çıkarmak değil. Sosyal medyayı hayatımıza uyarlamak yeni asıl amaç olmalı. Hatta en temelde eğitim için uyarlamak.  Sosyal Medya ve  Eğitim ilişkisi aslında çoğu bilimsel araştırma için konu olmaya çoktan başladı. Google amcamız ile bir gezinti yaparak çok eğlenceli makalelere ulaşabilirsiniz.

YouTube Öğretmen Kanalları 

İngilizce için ortaokul seviyesi YouTube kanal önerisi : Öğretmen Çocuk

Yine ingilizce için YouTube öğretmen tavsiyesi : Fatma Uyar


Değerli öğretmen arkadaşlarım ve öğrenciler sizlerin de bu konuda yorumlarınız çok önemli. Lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Beraber tartışalım

Yorum Gönder

0 Yorumlar