Taze Yayın

8/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Scratc4math eTwinning Projesi

 Scratc4math


İlçemiz Çiçekdağı Şehit öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu Matematik Öğretmeni Tuğba AZİZ’in ve Erzurum Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esranur UĞURLU`nun kurucuları olduğu e Twinning projesi Scratch4Math, 6 şehirden 8 öğretmen ve 26 öğrencinin katılımıyla etkinliklerini gerçekleştirdi. Yürüttüğümüz bu projeye Ankara Beypazarı Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Ortaokulundan Elmas YENİCE ve Tuğçe YİĞİT, Iğdır Bilim ve Sanat Merkezinden Gülşen ÖZTÜRK, Kilis Bilim ve Sanat Merkezinden Abdulkadir BİLGİN, Kilis Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Oğuz BARAZİ, Çorum Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulundan Nurgül ÇAKIR DEMİRAY ortaklık etti.

Değişen ve gelişen dünyada teknolojinin her bilim dalına ortaklık ettiği, yeni nesil öğrenme ve yaşam tarzının artık daha fazla teknoloji odaklı olduğu biliniyor. Matematik ve teknoloji arasındaki sıkı ilişki, bizi matematik öğretiminde teknolojiye yönlendiriyor. Yürüttüğümüz bu projede öğrencilere blok kodlama araçlarından "Scratch" anlatılıyor. Scratch, ABD'de bulunan MIT'in (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) geliştirdiği, 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve basit bir ara yüze sahip bir programlama dilidir. Kullanıcıların dijital hikayeler, oyunlar ve animasyonlar oluşturmasına olanak sağlıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz Scratch ile kod yazarak çeşitli matematik etkinlikleri hazırlayıp, bu etkinliklerini arkadaşlarıyla paylaştılar. Böylece öğrenciler tasarım oluşturma, algoritmaya dayalı düşünme, çözüm odaklı olma gibi bilişsel becerilerinin yanı sıra iletişim kurma, iş birliği yapma, dili güzel kullanma gibi çeşitli sosyal becerilerini de geliştirdi. Ayrıca projemiz ile   öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmesi amaçlandı. 

Projemizde logo, slogan ve afiş tasarımları yapılmasının yanında 6 haftalık Scratch eğitimi verildi. Bu eğitimlerin bitmesi ile ara değerlendirmeler yapılmış ve öğrencilerin etkinlik tasarımları gerçekleştirilmiştir. Projemiz ile öğrencilerimiz bulundukları sınıf seviyelerinin kazanımlarına uygun çalışmalar yapmışlardır. Yapılan çalışmaların sınıf ortamında paylaşılması ile diğer öğrencilerin de kodlamaya karşı ilgilerinin arttığı gözlemlenmiş olup matematiksel kazanımlar somutlaştırılarak kalıcı öğrenmeler sağlanmıştır


Yorum Gönder

0 Yorumlar